RECEPT ZA EP ‘10

Gips: Neka im Gobac osigura dobro suđenje

Kostelić smatra da našim rukometašima za uspjeh na EP-u neće biti dovoljna samo kvaliteta
Zagreb, 261009.ARHIVSKA FOTOGRAFIJASluzbenom fotografu skijaskog saveza Rencu Kosinozicu iznenada je pozlilo tijekom snimanja za potrebe alpske reprezentacije na Hintertuxu te je , nakon neuspjele reanimacije, preminuo.Renco Kosinozic, Ante Kostelic, Srecko Ferenscak, Olimpijada.Foto: Srdan Vrancic / JL
 Srdan Vrancic / JL / ++38598339456

ZAGREB - Sportske želje u 2010. godini tvorac hrvatskog skijaškog čuda u prošlom desetljeću, Ante Kostelić, uvjetuje prije svega zdravstvenim preduvjetima. Dobro zdravlje poželio je svim hrvatskim sportašima. Naravno, najviše se zadržao na skijanju i očekivanjima iz “obiteljske radionice”:

- Skijanje je sport u kojem si stalno izložen nekim nesrećama. Slično je i kod Blanke, ali skijaši su puno izloženiji nego u drugim sportovima. Uz preduvjet da ga zaobiđu ozljede, Ivica bi mogao skijati još pet-šest godina na visokoj razini, a kada je u pitanju 2010., ne treba posebno isticati da su nam ZOI najvažniji događaj.

Kostelić se osvrnuo i na svoju “prvu sportsku ljubav” - rukomet, ponudivši zanimljiv recept za uspjeh Červarovih izabranika na EP-u u Austriji:

- Želim prije svega da im Gobac, kojeg iznimno cijenim, i organizatori osiguraju dobro suđenje. Loše suđenje puno uzima rukometu. Imate skandinavski stil koji se svodi na to da mlate protivnika. Evo, Balić je jedan od igrača koji je stalno u kontaktu, a suci ga dovoljno ne štite. Na jednom ranijem EP-u Norvežani su nas istukli. Imaju jednog opasnog igrača ( Jensen, pr. p.), takvi ne smiju biti perspektiva rukometa...

Ipak, Gips ne dvoji da Hrvati mogu do dobrog rezultata:

- Da se razumijemo, ja sam za mušku igru, ali ne i za tučnjavu. Šteta je jer naša reprezentacija igra lijep rukomet. Neka im se svim silama osigura adekvatan tretman suđenja i nema straha. Jedan švedski rukometaš je rekao: ‘Hrvatska može pobijediti svakoga, samo kad hoće’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:35