NEMA POPUSTA

Gobac: Balić će igrati za bitno manje novca ili otići

I Lazarovu, čijim su učinkom zadovoljni u klubu, smanjit će se plaća, a priče o Duvnjakovu odlasku u Kiel su utemeljene, no CO Zagreb će mu ponuditi novi ugovor na pet godina

ZAGREB - Ivano Balić u CO Zagrebu plaćen je 50 posto više nego što je zarađivao u San Antoniju, a na parketu taj novac nije opravdao. Zoran Gobac kaže da ovdje “neće biti sentiša”, iako se radi o ne tako davno najboljem rukometašu svijeta. Balić može ostati u klubu, ali će mu u džep dolaziti znatno manje novca, svakako manje nego što će dobivati Igor Vori koji je odsad - “plafon”.

- Vori je primjer, ali ni njemu nećemo dizati plaću, a u klubu nitko neće imati više od njega - izjavio je Gobac.

To znači da nitko ne bi dobivao više od 150.000 do 180.000 eura godišnje jer toliko zarađuje taj vrijedni pivot. Balićev iznos bio je znatno veći, ali ta su vremena prošla.

- Treba biti dio momčadi, socijalizirati se jer samo tako možemo napraviti velik rezultat.

Gobac vjerojatno misli na svojevrsni “autizam” koji, priča se, prati Ivana Balića, a riječ je o sklonosti povlačenju u sebe zbog kojega mu nisu posve skloni svi suigrači.

Lazarov, premda je odradio odličnu sezonu, može ići u inozemstvo ako ponuda buda takva da CO Zagreb omasti prste. Duvnjak, pak, pregovara s Kielom.

- U kontaktu smo s njegovim menadžerom, i to nije tajna. No, Duvnjak također (kao i Balić i Lazarov, nap. a.) ima važeći ugovor i mi bismo bili najsretniji kada bi prihvatio naše uvjete. Dakle, novi ugovor na pet godina, s tim da nakon četiri može otići. Naravno, uz veliku odštetu. Bili bismo jako glupi da ga pustimo samo tako, a klub je u njegov razvoj uložio stotine tisuća eura.

Direktora Bartola Kaleba naljutio je jedan napis u dnevnom sportskom listu, a oraspoložila činjenica da je s Horvatom, jedinim igračem kojemu istječe ugovor na kraju ove sezone, postignut dogovor. Vratara Somića malo će se pogurnuti prema izlaznim vratima, u nadi da će naći novu sredinu, a svi ostali trebali bi i sljedeće sezone nositi dres CO Zagreba. Sutra svakako, u utakmici 30. kola PH, s Umagom u Kutiji šibica od 18 sati. Ulaz je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:09