KADROVSKA KRIŽALJKA

Gobac: Duvnjak ne može u HSV bez mog znanja

Menadžer Croatia osiguranja: Radi se o nekoj pogrešci u komunikaciji jer ako su Domagoj i njegov zastupnik nešto potpisali, to je veliki presedan

ZAGREB - Domagoj Duvnjak odlazi u redove Hamburga. Tamo će igrati s kolegom iz reprezentacije Blaženkom Lackovićem. Dakako, do toga će doći samo ako se ispune dva preduvjeta - ako Zoran Gobac i CO Zagreb pristanu na takav scenarij i ako ‘Lac’, koji s HSV-om ima ugovor do 2011., produži ugovor s njemačkim klubom.

Informaciju po kojoj je Duvnjak u dresu HSV-a od 2011., ponudili su neki elektronski mediji prenoseći izjavu Domagojeva menadžera Tomislava Grahovca. On je potvrdio ‘kaparu’ kluba iz najveće njemačke luke (trogodišnji ugovor), no, očito je kako o svemu ne odlučuju samo Domagoj, njegov menadžer i zainteresirani kupac - u ovom slučaju HSV.

Konkretnije - s obzirom na važeći dvogodišnji ugovor s CO Zagrebom, u cijeloj toj priči još jedna strana ‘ima pravo glasa’. Strana koju u navodnom dogovoru nitko ništa nije pitao.

Zorana Gopca pomalo je iz takta izbacila priča o transferu “koji je obavljen bez njegova znanja”. U šali je na telefonu odglumio kopiju skeča iz repertoara nekadašnje sarajevske Top liste nadrealista, a zatim je direktoru Kalebu prepustio da ozbiljno pojasni zajedničko viđenje situacije:

- Nitko iz HSV-a nije razgovarao s nama, rekli su da će doći jer su zainteresirani za Duvnjaka. Rekli su, a došli još nisu. Očito je da je došlo do neke greške u komunikaciji jer - ako su Domagoj i njegov menadžer zaista nešto potpisali, radi se o velikom presedanu.

Dakle, najbolji mladi svjetski igrač i dalje je član Zagreba, iako su za njega osim HSV-a zainteresirani još neki klubovi:

- Tražimo najoptimalnije rješenje. On ostaje u Zagrebu još dvije godine, ostaje jednu godinu pa odlazi, možda zaista odlazi odmah. Sve je još otvoreno, ali ne i definirano - zaključio je Kaleb

U četvrtak je i Ivano Balić bio na razgovoru. Čini se, na obostrano zadovoljstvo.

Želja - zadržati cijelu prvu postavu



Za CO Zagreb ovog je trenutka najvažnije nastaviti pregovore s Ivanom Balićem. O tome dijelom ovisi i dogovor oko Duvnjaka.

Ostanu li obojica, a to je želja klupske uprave, Josip Valčić prihvatit će ponudu slovenskog Cimosa.

Osnovno je da klub želi zadržati kompletnu prvu sedmorku iz prošle sezone zaključno sa Škofom, Vorijem, Horvatom, Džombom, Lazarovom, Vukićem... i spomenutim parom ‘srednjaka.’ Uz neka poželjna, još nedefinirana pojačanja.

Sigurno je da vratar Vjenceslav Somić ide ‘nekuda’ u Francusku, odlazi i Koloper. Ivan Čupić je na listi želja za pojačanja, no realno je to ostvariti tek od sezone 2010./2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:22