SLUČAJ KAPETAN

Gobac: Metličić je Šolu, Poljaka i mene otjerao iz svlačionice

 Joško Ponoš / Cropix

Prvi čovjek hrvatskog rukometa spremno je dočekao istup Petra Metličića, čije daljnje igranje u reprezentaciji ne ovisi isključivo o Gopčevim željama. Kako se i dalje drži svojih načela i ne misli promijeniti mišljenje, nakon medijske ispovijedi našeg reprezentativca Gobac je pojasnio svoju viziju reprezentacije koja će nas zastupati na Euru u Austriji, pišu Sportske novosti.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

- Metličić se već jednom oprostio od reprezentacije, no, bez obzira na to, nisam rekao da nam ne treba i da ga se odričemo. Ovisno o okolnostima kakve nas budu pratile tijekom Europskog prvenstva moći ćemo razmotriti treba li reprezentaciji i u kolikoj mjeri. Naravno da ga nećemo zvati ako se budemo borili za peto mjesto. Uvijek možemo posegnuti za igračima koje smo prijavili EHF-u, pa tako i za njim.

Znači, neće ga biti na pripremama za Euro?

- To uvijek kao i do sada, od 2003. godine, odlučuje isti izbornik. Ne mislite da ja određujem tko će i koliko igrati?! - odgovorio je Gobac u svom stilu.

Kako komentirate glasine prema kojima vas je kapetan za vrijeme SP otjerao iz svlačionice?

- Istina je da se tako ponio, što nikako ne odobravamo niti ja, a niti čelnici Saveza koji su tada bili sa mnom, Sandi Šola i Damir Poljak.

Postoji li, stoga, ikakav sukob između vas dvojice?

- Dobro znate da se ni s jednim igračem nisam posvađao. Međutim, svi moraju znati da se neka pravila moraju poštivati i da nitko od igrača ne može voditi politiku Saveza. Ne samo Metličić, već ni bilo koji igrač hrvatske reprezentacije.

Kakvu ćemo Hrvatsku gledati u Austriji i koji su naši ciljevi?

- O tome možemo govoriti tek uoči polaska kada budemo sigurni s kakvom momčadi idemo na EP. Tko zna što se još do tada može promijeniti - zaključio je Gobac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:05