BITKA ZA ZLATO

GOLUŽA UOČI DANSKE 'Nitko ne želi zlato više od nas. Imamo svojih aduta, ali ih ne želim otkriti...'

'Dance respektiramo, ne samo zbog njihove snage već i zbog toga što će ih bodriti 14.000 navijača'

Slavko Goluža pokušava smiriti euforiju. Dan nakon velike pobjede nad Poljskom i plasmana rukometaša u polufinale EP-a u Danskoj, izbornik želi u miru pripremiti taktiku za domaćina europske rukometne smotre. Danci su jedini bez poraza na Euru, aktualni su europski prvaci, i po mnogima glavni favorit za najviše postolje.

- Najvažnije je smiriti euforiju, imamo mi u Danskoj još dosta posla. Čeka nas domaćin, puna dvorana, veliki suparnik. Bit će vremna za slavlje, kazao je Goluža.

Uz Hrvatsku, u borbu za raspodjelu medalja će Francuska, Španjolska i Danska. Za Golužu je taj scenarij bio očekivan:

- To su realno četiri najjače ekipe, ne samo u Europi, već na svijetu, potvrditi će Goluža.

Francuzi su olimpijski pobjednici, Španjolci su pak svjetski prvaci dok su danci najbolji u Europi. Hrvatska je na tri posljednja velika natjecanja (OI, SP i EP) svaki put zapela u polufinalu. Mogu li Kauboji u petak konačno do finala?

- Svi znamo kako u našoj kolekciji nedostaje jedino to europsko zlato. Nitko ne želi zlato više od nas. Neće biti lako, trebat će i sreće. Dance respektiramo, ne samo zbog njihove snage već i zbog toga što igraju kod kuće i što će ih bodriti 14.000 navijača. Međutim, i mi imamo svojih aduta. Ne želim ih otkriti... Sigurno je jedno, ostavit ćemo srce na terenu, dodao je.

Hrvatskoj će ovo biti i šesto uzastopno polufinale na europskim prvenstvima. Danas je na rasporedu regeneracijski trening, a u petak u 21.00 sati polufinalni ogled protiv Danske

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:22