REDIZAJN MOMČADI

GOLUŽA VEĆ PLANIRA BUDUĆNOST 'Trebamo nove igrače na svim pozicijama!'

Francuska je pokazala da se i nakon devetog mjesta može opet dignuti na vrh, a mi smo i bliže. Uvjeren sam da će doći i naših pet minuta - kaže hrvatski izbornik

Izborniče, možemo li ocijeniti prvenstvo?

- Globalno da, detaljno nakon analize. Ostali smo u vrhu, to je najbitnije. Atmosfera među njima na povratku govori sve najbolje o momčadi. Žao mi je najviše zbog njih da nismo uspjeli osvojiti medalju. Protiv Francuske smo se sami pobijedili, protiv Danske je bilo kako je bilo, protiv Španjolaca smo bili blizu, a odigrali smo dobre utakmice s Poljskom i Švedskom. Velika je stvar što smo se plasirali na SP jer kada pogledamo parove, bit će mnogih jakih koji se neće domoći SP. A mi smo tamo i idemo dalje, prema Riju, uvjeren sam. Mnogi bi sanjali da budu na našem mjestu - kaže Slavko Goluža.

Planirate li neke promjene?

- Sigurno da će promjena biti, da su osvježenja potrebna. Na svim pozicijama. S nekim igračima imat ću i posebne razgovore, no, dopustite da to bude interna stvar. Isto tako ću po tko zna koji puta ponoviti da se čuje, da nitko nije otpisan ako to želi i ako je u formi da može ispuniti očekivanja. Francuska je pokazala da se i nakon devetog mjesta može opet dignuti na vrh, a mi smo i bliže. Uvjeren sam da će doći i naših pet minuta.

Jeste li oprostili Dancima?

- Samo ću ponoviti da nisam imao namjeru nikoga uvrijediti i da to nisam učinio. Rekao sam to što sam rekao i neću o tome više ni riječi. Francuzi su sve rekli umjesto nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:09