JEDRENJE

Hrvati napredovali u Weymouthu, Tonči Stipanović šesti u Laseru

Drugog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u engleskom Weymouthu svi hrvatski jedriličari su napredovali u poretku, a naš najbolje plasirani predstavnik je i dalje je Tonči Stipanović, koji je šesti u Laseru.

Stipanović je za jedno mjesto bolji nego dan ranije,a s dva četvrta ulaza odradio je zaista izvrstan posao i nalazi se na šestom mjestu.

"Dosta bolje nego jučer, u prvom plovu je puhalo malo laganije, dobro sam otvorio, ali nisam odradio posao do kraja u prvoj stranici, tako da sam na prvoj oznaci bio oko 12. mjesta, međutim niz vjetar sam danas jedrio bolje, dosta toga sam nadoknađivao. S dva četvrta ulaza dosta sam zadovoljan", komentirao je Stipanović. Filip Jurišić je s osmim i devetim mjestom u današnja dva plova stigao do desetog mjesta u ukupnom poretku, a u klasi Laser vodi Novozelanđanin Andy Maloney.

Među dvojcima klase 470 također su napredovali Šime Fantela i Igor Marenić, koji su u ukupnom poretku stigli do 11. mjesta. U prvom plovu bili su sedmi, a u drugom su kao 18. prošli ciljem. Ivan Kljaković Gašpić u Finnu je 13., a bio bi daleko bolje plasiran da nije upisao diskvalifikaciju radi preuranjenog starta. U 470 i dalje vode Amerikanci Mcnay/Hughes, u Finnu je prvo mjesto preuzeo Britanac Giles Scott.

Zajedrili su i daskaši sa zmajem, zasad još uvijek neolimpijska disciplina, s jakom podrškom Svjetskog jedriličarskog saveza, koji ju je izabrao među četiri jedriličarske discipline za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu 2018. Danas su odrađena četiri plova, a 15-godišnji Martin Dolenc je vrlo dobar šesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:29