NA PRAGU EP-A

Hrvatska nakon 6 godina skinula Dansku

Najbolja u našim redovima bila je Penezić s pet pogodaka, a vrlo dobre su bile i Lovrić, Horvat, te Gaće sa po tri pogotka.
 Željko Šop/CROPIX

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila u 3. kolu skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo Dansku 21-19...

Bila je to prva pobjeda naše reprezentacije nakon 12. prosinca 2006. godine kada je bilo 26-22 za Hrvatice u sklopu Europskog prvenstva. Dankinje su susret u Rijeci otvorile puno bolje i povele 7-2, ali su nakon toga naše rukometašice "pustile ruku" i krenule u lov za trostrukim olimpijskim pobjednicama. Do poluvremena su već vodile 13-10.

Imala je Hrvatska priliku dobiti utakmicu i s tri gola razlike, ali to na kraju nije bilo niti toliko bitno koliko činjenica da su pale Dankinje nakon dugih šest godina čekanja.

Najbolja u našim redovima bila je Penezić s pet pogodaka, a vrlo dobre su bile i Lovrić, Horvat, te Gaće sa po tri pogotka. Najbolja u Danskoj bila je Lina Jörgensen sa četiri gola.

Ovom pobjedom Hrvatice su se praktički kvalificirale na Europsko prvenstvo koje se od 2. do 16. prosinca igra u Nizozemskoj.

Kvalifikacije za europsko prvenstvo rukometašica, skupina 6:

Hrvatska - Danska 21-19

Italija - Slovačka (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Danska 4, 3. Slovačka 0, 4. Italija 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:04