EP U VESLANJU

Hrvatski ženski dvojac osvojio broncu

Hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić osvojile su brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom prvenstvu u portugalskom Montemor-o-Velhu...

Naša je posada od samog početka utrke zasjela na treće mjesto. Na ulasku u posljednju četvrtinu utrke Kešerac i Anić su se nakratko probile i na drugo mjesto, ali Njemice Kerstin Hartmann i Marlene Sinnig su se do kraja uspjele vratiti na poziciju koja im je donijela srebrno odličje.

Hrvatice su u cilj ušle s vremenom 7:27.62, više od dvije sekunde iza njemačke posade, te nešto manje od pet sekundi iza pobjedničkog čamca u kojem su veslale braniteljice naslova, Rumunjke Camelia Lupascu i Nicoleta Albu. Kešerac i Anić su na taj način obranile brončanu medalju s lanjskog EP-a koje je održano u bjeloruskom Brestu.

Mario Vekić i Hrvoje Jurina zauzeli su treće mjesto u B-finalu, odnosno ukupno deveto u dvojcu na pariće (6:34.93), a isti je doseg uspio i Vitomiru Čavrlju i Nikši Skelinu u dvojcu bez kormilara (6:43.36). Podsjetimo, u nastavku dana će u finalu veslati i hrvatski četverac na pariće ( David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković).

EP u veslanju, dvojac bez kormilara (ž), finale:

1. Lupascu, Albu (Rum) 7:22.89

2. Hartmann, Sinnig (Njem) 7:25.25

3. Kešerac, Anić (Hrv) 7:27.62...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:20