BORBA ZA MEDALJU

Island preko Poljske do bronce u Austriji

Bec, 310110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske. U polufinalnim utakmicama finale su izborile reprezentacije Francuske i Hrvatske.Utakmica za 3.mjesto Island - PoljskaNa slici: Ingimundur Ingimundarson 5, Tomasz Tlucznski 19.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

Rukometaši Islanda osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Austriji. U dvoboju za 3. mjesto u Beču, pobijedili su Poljsku 29-26 (18-10).

Znatno angažiranije i kvalitetnije ušli su Islanđani u dvoboj, te su nakon prvog poluvremena imali veliku zalihu od 8 golova prednosti (18-10). No, u nastavku su Poljaci ipak uspjeli povezati konce, pronaći svoju igru i malo po malo topiti prednost ''ribara'' s Islanda. Poljska se četiri minute prije kraja dvoboja primakla na samo pogodak zaostatka, bilo je 26-25, ali su islandski rukometaši brzo pobjegli na tri gola razlike, a njihov vratar Gudmunsson uspio je obraniti nekoliko važnih lopti.

Najbolji strijelci u Islandu bili su Gudjon Valur Sigurdsson sa 8 i Robert Gunnarsson sa 6 golova. Poljacima nije pomoglo 16 obrana, odnosno 39% zaustavljenih lopti odličnog vratara Slawomira Szmala. Najbolji strijelci u Poljskoj bili su braća Michal i Bartosz Jurecki, te Tomasz Tluczynski, sva trojica po četiri pogotka.

Islanđanima je ovo druga osvojena medalja na velikim natjecanjima, a prva na Europskim prvenstvima. Prije dvije godine osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Poljaci će i dalje čekati na prvu medalju na Europskim prvenstvima. Ostali su na četiri osvojene medalje na velikim natjecanjima. Zadnju od njih osvojili su lani na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, i to brončanu.

U 17.30 sati počet će finalni dvoboj EP-a između Hrvatske i Francuske.

Europsko prvenstvo rukometaša:

za 3. mjesto:

Island – Poljska 29-26

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:30