IVICA BIO PREOPREZAN

Janica: Miller je iskoristio poklon, Ivica je trebao više napadati

Croatia's silver medalist Ivica Kostelic kisses his sister Janica after the men's Alpine Skiing Super Combined event at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 21, 2010. REUTERS/Leonhard Foeger (CANADA)
 Reuters

Ivica je kasnije rekao 'nismo puno pričali, postoje jednostavno trenuci kad riječi nisu neophodne, posebno ne između mene i Janice i tate’. Ivica je i otkrio 'skvirala je suze iza naočala, ali skužio sam je’. Janica Kostelić je oduvijek živjela svaku Ivičinu utrku, a njegove pobjede i medalje su joj bile i važnije od vlastitih. U nedjelju u Whistler Creeksideu Janica je bila sretna, itekako sretna zbog drugog bratovog olimpijskog srebra, ali perfekcionisticu u njoj nešto je ipak malo kopkalo:

- Ne mogu se oteti dojmu, a on mi se stalno vraća kolikog god ga htjela odagnati, da Bode može biti sretan što je dobio poklon od Ivice. Ako te Bode pobijedi u slalomu nakon toliko loših slalomskih godina onda je to poklon, ali što se tiče medalje, s njom sam super zadovoljna.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA PORTALU SPORTSKE NOVOSTI

Koju bi mu ocjenu dala za slalom?

- Tri do četiri.

Objašnjenje je bilo jednostavno i ponovo je uključivalo - poklon.

- Ovo je ogroman poklon za Bodea, barem ja to tako gledam. No, treba mu čestitati. Ivica je trebao više napadati, a ne biti toliko oprezan. U gornjem dijelu OK, srednji dio vrlo oprezan. Spust je jako lijepo vozio, ne razumijem zašto je donji dio toliko izgubio.

Kakav je bio uopće plan za slalom?

- Gas do daske. No, svi su govorili da je najveći favorit, pa se to moralo i na njega nekako odraziti. Taj pritisak, ali i onaj koji se odnosio na dječački san o zlatnoj medalji.

Kako je Janici izgledala tatina staza?

- Nije bila prezahtjevna, svi su očekivali težu. Gornji dio postavljen brzinski, na strmini nešto zatvorenije. Mislila sam da će više zakomplicirati i sam sebi, no nije se izgubio u tome, napravio je slalom na granici zahtjevnog i laganog.

Ako će netko pomisliti kako nije bila potpuno sretna, bit će u krivu. Ona je samo takva, uvijek očekuje i od sebe i od svih drugih sve pa i više od toga. Samo što svi ne mogu i napraviti sve što može ona. Zapravo nitko ne može. Osim nje. Uostalom, umjesto objašnjenja koliko je doista bila sretna zbog Ivice, dovoljno je napisati njezinu ocjenu: - 100 od 100, jer ipak je to olimpijska medalja, pišu Sportske novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:17