ZAHVALA PREDSJEDNIKU

Josipović - Posebni ambasador Sportskih igara mladih

Delegacija Sportskih igara mladih u sastavu: predsjednik Zdravko Marić, izvršni direktor Tihomir Gudić, dopredsjednik Slaven Marić i djeca Renata Šitić, Juraj Strčić I Domagoj Stipanović u četvrtak, 29. ožujka 2012. uručila je Predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću priznanje Posebni ambasador za širenje Sportskih igara mladih u regiji.

- Predsjednik Ivo Josipović doista je puno napravio na poboljšanju odnosa u regiji – istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih I dodao kako ova najveća amaterska, sportska manifestacija želi postati vodeća I u regiji I u Europi. Pri tome je Predsjednika Josipovića upoznao sa dosadašnjim rezultatima I podrškom koje su Sportske igre mladih dobili od brojnih, europskih državnika.

Naime, Sportske igre mladih započeli su rad na regionalizaciji igara 2007. godine organizacijom ‘’Međunarodnih dana’’ na kojem su sudjelovala djeca iz Bosne I Hercegovine, Estonije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore. Takve aktivnosti su rezultirale s osamdeset tisuća sudionika na posljednjim, petnaestim Igrama od čega je u Bosni i Hercegovini sudjelovalo više od jedanaest tisuća djece.

Svoju podršku ovakvom razvoju Sportskih igara mladih pružili su Boris Tadić, predsjednik Srbije, Pal Schmitt predsjednik Mađarske, Štefan Fule povjerenik za proširenje EU, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i mnogi drugi.

Predsjednik Ivo Josipović zahvalio se delegaciji Igara na uručenoj nagradi I izrazio punu podršku daljnjem napretku ovog projekta koji je u svojih petnaest godina okupio više od četristo tisuća djece, a sve pod sloganom ‘’Živimo život bez droge jer droga uzima život’’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:27