SREBRO NA EP-u

Jovanović: Dosta sam griješila, ali sam ostala u vrhu

Sanja Jovanović osvojila je drugo hrvatsko odličje na EP-u u Istanbulu
Makarska, 121009.Clanovi Hrvatske seniorske i juniorske plivacke reprezentacije boravit ce 11.-17. 10. u Makarskoj u sklopu priprema za svjetsko plivacko prvenstvo koje se odrzava u prosincu u Istambulu. Smjesteni su u hotelu Biokovo a trenireju u dvorani s bazenom u sklopu GSC Makarska.Na slici: Sanja Jovanovic trenira u bazenu dvorane u Makarskoj.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Doseg mlade Dubrovčanke time je veći jer je ona do pobjedničkog postolja došla na stotki, njezinoj drugoj, a ne glavnoj i upola kraćoj dionici, u kojoj je donedavno držala svjetski rekord. Bilo kako bilo, Sanja je nastavila veliki niz uspješnih nastupa na velikim natjecanjima u malim bazenima, počev od Debrecena, preko Manchestera, do Rijeke i sada Istanbula. Pa i Eindhovena u velikim bazenima. Iako Sanjini ovosezonski rezultati nisu bili na razini onih iz 2008. i nije je bilo pri vrhu najboljih ovosezonskih rezultata, pokazala je da je i dalje u vrhu svjetskog plivanja.

- Ostala sam u vrhu, to je najvažnije. Medalja je medalja i samo se to računa. Inače, dosta sam tijekom utrke griješila, a puno bolje vrijeme, možda zbog toga i zlato, izgubila sam ponajprije na trećem, zadnjem okretu kojeg nisam baš pogodila. Zadovoljna sam jer sam dokazala da nisam ‘otpala’, rekla je Sanja nakon osvajanja odličja.

Istina, Sanja nije obranila lanjsko zlato iz Rijeke, no to ne umanjuje novi veliki uspjeh kojem su ponovno prethodili problemi s kostimima koji na njoj rado i redovito pucaju. Vrijedi ponoviti da to na sljedećim velikim natjecanjima neće biti slučaj jer će ih plivači(ce) nakon Istabula zauvijek skinuti i vratiti se “tradicionalnim vrijednostima”. Ono što postižu Sanja i njezin trener Dimirat Bobev istinska su vrijednost koja u kontinuitetu traje već pune tri godine, a njih su dvoje za sljedeću godinu najavili poboljšanje rezultata i u velikim bazenima.

Inače, Sanja je utrku otplivala za 56.93, sporije samo od Ruskinje Ksenije Moskvine, koja je sa 56.36 popravila vlastiti europski rekord.

Broncu je osvojila Bjeloruskinja Aleksandra Herasimenja (57.23).

Mario Todorović i Dominik Straga zauzeli su šesto, odnosno deseto mjesto u finalu na 100 metara leptir, a Ante Cvitković se u finalu na 50 leđno morao zadovoljiti također 10. mjestom.

Sanja i njene medalje

EP veliki bazeni Madrid 2004.

Bronca na 200m leđno

EP mali bazeni Debrecen 2007.

Zlato i svjetski rekord na 50m leđno

Srebro na 100m leđno

EP veliki bazeni Eindhoven 2008.

Bronca na 50m leđno

SP mali bazeni Manchester 2008.

Zlato i svjetski rekord na 50m leđno

Bronca na 100m leđno

EP mali bazeni Rijeka 2008.

Zlato i svjetski rekord na 50m leđno

Zlato na 100m leđno

EP mali bazeni Istanbul 2009.

Srebro na 100m leđno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:10