VATRENO U DANSKOJ

Karačić najavio kvalifikacije za OI: 'Mi smo Hrvatska, spremni smo na sve'

 Ante Cizmic / CROPIX 

Bolji je, puno je bolji nego prije Eura u Poljskoj, kad su ga nakon ozljede koljena od neodlaska spasile samo dobre vile i malo strpljenja. Sada Igor Karačić ima dirigentsku palicu Vardara ponovo u svojim rukama, a Vardar s njim puno lakše diše. U petak je na početku i na kraju odigrao vrlo važne role protiv Zagreba. Na početku realizatorski, a na kraju glasnošću.

Djeluje vrlo prgavo na terenu, nije mu se lako suprotstaviti i nametnuti.

- Ma, nisam ja takav, dogodilo se - nasmijao se, pa nastavio:

- U takvoj situaciji jednostavno moraš biti takav. Bilo je na štetu jedne i druge momčadi u finišu, došlo je do lagane zbrke i da nismo tako nastupili, ne bi se moglo igrati i pobijediti. Znam da to možda ne izgleda OK, ali i to se mora moći kada je takva situacija.

Čak je i Veselin Vujović, koji inače daje bukvice, dobio bukvicu.

- Vuja i ja smo isti po tom pitanju. Jako ga cijenim, poštujem, on me vratio iz mrtvih kada sam došao u Vardar. Kao otac mi je bio u jednom trenutku i to su stvari koje se ne zaboravljaju. Prišao sam mu, znam da mu je bilo krivo, pa ako sam ga uvrijedio, nadam se da će mi oprostiti. To mi nije bila namjera. On to najbolje zna.

Bilo je verbalnog dvoboja i sa Zlatkom Horvatom.

- Horvat i ja smo odlični, riješili smo to na terenu. I nema tu ničeg dalje. Mi funkcioniramo odlično. Teren je jedno, posebno ako smo na suprotnim stranama, a ostalo se nije i neće promijeniti.

Na putu za Rio su nam Danska, Norveška i Bahrein?

- Danska i Norveška su vrlo jake reprezentacije. Obje su na neki način domaćini. No, mi smo Hrvatska, mislim da smo momčad i usponu, da nam je Poljska dala samopouzdanje, makar je trenutak bio težak. Babić, Metličić i Balić rade odličan posao. Ne sumnjam da ćemo uspjeti, makar ćemo igrati i protiv protivnika i protiv publike, a spremni smo i protiv sudaca bude li trebalo. No, nadam se da neće trebati i to.

Imate li plan za Herning?

- Imamo - sve pobijediti.

Makedonija je u Poljskoj u kvalifikacijama za Rio protiv Poljske i Tunisa?

- Ima lijepu priliku uspjeti. Bilo bi sjajno da prođu i oni i mi i onda da u takvoj atmosferi u Skoplju dočekamo Veszprem. Mislim da bi to bila totalna ludnica, još nikad viđena. Al’ imam još jednu želju.

Koju?

- Da ih onda izvučemo u skupini u Riju.

Karačić k’o Karačić, Mostarac, pa kome pravo, kome krivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:36