HRVATSKA RAPSODIJA

'Kauboji' lakoćom protiv Poljaka osvojili Interwetten kup

Lino Červar doveo je reprezentacije do pobjede na Interwetten cupu u Austriji
 Ante Čizmić/CROPIX

ZAGREB - Pobjeda nad Poljacima nije bila upitna. Jedan remi s Mađarskom na startu i nakon toga dvije glatke pobjede nad Austrijom i u konačnici protiv Poljske (25-21) - to je bilanca nastupa rukometne reprezentacije na pripremnom turniru u Wiener Neustadtu. Dovoljno za prvo mjesto na turniru, dovoljno za malu dozu samopouzdanja iako su suparnici bili objektivno slabiji od naših.

Kao što je i najavio, Červar je na turniru eksperimentirao i iz kompletnog se nastupa malo toga može zaključiti. Kakav je istinski potencijal pomlađene momčadi uspio je sakriti od prvih suparnika na Euru. Izbornikove reakcije govore da je ipak dobio neke interne odgovore koje je tražio:

- Bili smo bolji nego u prethodne dvije utakmice, ali to još nije dovoljno za Euro. Zadnju smo utakmicu odigrali disciplinirano, obrana 6-0 bila je dobra i koncentrirana. Sada imamo još osam dana u kojima moramo popraviti neke nedostatke koje smo uočili i dobro se spremiti za prvu utakmicu s Norveškom.

O usavršavanju, za Hrvatsku relativno nove obrane, progovorio je i Vedran Zrnić, prvi hrvatski strijelac s Poljskom:

- Odigrali smo tri dobre utakmice u tri dana i dobili neke informacije o vlastitim mogućnostima. Imamo još tjedan dana za popravak nekih slabosti, posebno 6-0 obrane kako bi na Euru pokazali pravo lice.

Najveći dobitak - nema ozlijeđenih

Izrazito ružan pad Vedrana Zrnića u prvoj utakmici na turniru i njegov izlazak s terena na koji se te večeri više nije vraćao neodoljivo je podsjetio na lanjski slučaj kad se isto dogodilo Manuelu Štrleku na turniru u Austriji uoči domaćeg SP-a. Štrlek je tada, na utakmici s Danskom (u Grazu gdje Hrvatska sada igra utakmice u skupini), teško ozlijedio koljeno i morao je propustiti SP. Srećom, Zrnić je prošao puno bolje i nitko u tri utakmice nije ozlijeđen. Pripremne su utakmice nužnost za uigravanje momčadi za veliko natjecanje, ali i konstantna velika opasnost. Veliki dobitak turnira u Wiener Neustadtu je i taj što su se u Makarsku svi vratili zdravi kao što su i otišli.

Hrvatska - Poljska 25-21 (13-9)

Arena nova. Gledatelja 4.000. Suci: Reisinger i Kashutz (Austrija)

Hrvatska: Alilović (13+1), Čarapina; Štrlek 1, Mataija, Čupić 2 (1), Zrnić 6 (2), Vori 3, Marić, T. Valčić 4, Lacković 2, Gojun, Balić 3, Duvnjak 1, Vuković, Buntić 1, Kopljar 2. Izbornik Lino Červar.

Poljska: Szmal (1), Wyszomirski (3+1), Malcher (3); Tlucszynski 3 (3), Jachlewski, B. Jurecki 3, Jaszka 3, Rosinski 1, K. Lijewski 4, Jurkiewitz 2, M. Jurecki 3, Miszka 1, Siodmiak, Kuchczynski, Glinski 1. Izbornik Bogdan Wenta.

Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Poljska 4 (3)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta (Gojun 2+2, Kopljar 2+2), Poljska 4 minute (Jachlewski 2+2)

Igrač utakmice: Mirko Alilović

Interwetten kup, 3. kolo:

Hrvatska – Poljska 25-21

Austrija – Mađarska (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 5, 2. Poljska 4, 3. Mađarska 1 (-1), 4. Austrija 0 (-1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 12:10