POČEO NHL

Kingsi primili prstene i upisali poraz

GLENDALE, AZ - OCTOBER 21: Anze Kopitar #11 of the Los Angeles Kings warms up before the NHL game against the Phoenix Coyotes at Jobing.com Arena on October 21, 2010 in Glendale, Arizona. The Coyotes defeated the Kings 4-2. Christian Petersen/Getty Images) *** Local Caption *** Anze Kopitar== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Nakon višemjesečnog otezanja s potpisivanjem novog kolektivnog ugovora i posljedičnog ''lockouta'' u subotu je napokon počelo natjecanje u NHL-u, najjačoj svjetskoj ligi u hokeju na ledu.

Chicago Blackhawksi su sinoć pokvarili početak sezone aktualnim prvacima NHL-a Los Angeles Kingsima svladavši ih na njihovom terenu 5-2.

Dočekani neprijateljski u Staples Centru Chicago je odmah utišao masu zabivši tri gola u prvoj trećini utakmice na koje nije dobio odgovor od Kingsa.

Marina Hossa je bio najveći problem za Kingse, zabio je dva gola i imao je jednu asistenciju, dok su Patrick Kane, Michael Frolik i Jonathan Toews također zabili golove za Chicago. Rob Scuderi i Jordan Nolan su postigli pogotke za Los Angeles.

Kane je imao čast zabiti prvi gol na utakmici, tri minute nakon početka. Hossa, koji je asistirao kod prvog gola, zabio je power-play gol 13 minuta kasnije za 2-0. Frolik je uskoro nakon toga povećao na 3-0.

Kada je kapetan Chicaga Toews pronašao put do suparničke mreže oamh na početku druge trećine, Kingsovi navijači su posve utihnuli.

U samo 22 minute utakmice Kingsi su primili više golova nego što su primili u bilo kojoj utakmici doigravanja na kraju prošle sezone.

Scuderi je malo umirio domaću publiku, postigavši pogodak na kraju druge trećine, a domaći su se navijači usudili sanjati kada je Nolan smanjio na dva razlike nešto više od 10 minuta prije kraja.

Međutim, Hossa je uništio svaku nadu kada je 15 sekundi nakon Nolanovog gola zabio za 5-2.

Ovako kasni početak sezone NHL-a,koja će umjesto 82 imati 48 utakmice, uzrokovao je lock out do kojeg je došlo nakon što se igrali i poslodavci i igrači nisu mogli dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora.

Pregled rezultata utakmica sjevernoameričke profesionalne hokejaške lige NHL koje su odigrane u subotu:

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 2:5

St. Louis Blues - Detroit Red Wings 6:0

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1:3

Winnipeg Jets - Ottawa Senators 1:4

Boston Bruins - New York Rangers 3:1

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 1:2

New York Islanders - New Jersey Devils 1:2

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 6:3

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 5:1

Dallas Stars - Phoenix Coyotes 4:3

Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 2:3 (produžetak)

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 4:2

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 3:7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:07