CRO COP TVRDI

'Kunem se da borba nije bila namještena, i rođenog brata bih nokautirao u ringu!'

Možda nastupim još 10 puta, a možda više nikad. Postoje planovi za sljedeći K-1 nastup u svibnju. Svakako bih želio nastupiti na K-1 Grand Prix turniru
 Damir Krajač/CROPIX

Nema nikakve sumnje, Mirko Filipović još nije za mirovinu.

Iako je zub vremena bio vidljiv i na njemu i na njegovu suparniku, subotnja Cro Copova predstava u zagrebačkoj Areni protiv novozelandskog K-1 majstora Raya Sefa ostavlja lijepe šanse za još nekoliko pobjeda u kick-boxingu.

Filipović je u nimalo prijateljskom meču za samo devet minuta borbe (teško da bi 120 kg teški Sefo izdržao više) deklasirao slavnog suparnika, a da pritom nije pretrpio vidljiviju štetu. K tome, krvavo Sefovo lice dokaz je da su tvrdnje o “prijateljskom meču” bile tlapnja.

Respekt prema Sefu

- Čuo sam priče da je borba bila dogovorena. Još jednom jamčim da od mene to nikad neće doživjeti. U ringu bih nokautirao vlastitog brata kad bih ga imao - rekao je Cro Cop nakon dvoboja, dodavši kako zbog treme i respekta prema Sefovim rušilačkim sposobnostima ipak nije mogao postići obećanu pobjedu nokautom.

Da mu nije bilo svejedno dok je u hodniku zagrebačke Arene sa svojim sekundantima čekao da ga Michael Buffer predstavi navijačima, govore i njegove sljedeće rečenice: - Više nema odustajanja. Ili ću se sljedeća dva mjeseca skrivati po Zagrebu ili odmah večeras počinjem slaviti.

Pomisao da bi ga Sefo mogao srušiti pred hrvatskim navijačima i pred suprugom Klaudijom (sinove Ivana i Filipa čuvale su bake) nagrizala je njegov ego i samopouzdanje.

Klaudijini strahovi

- Tko nije ovo probao, ne zna kako je ulaziti u ring sa 37 godina i dvoje djece. Sefo je pomno vrebao svaku priliku da me uspava, a vjerujte mi da bi to mogao učiniti jednim udarcem. Nekoliko puta u prvoj rundi osjetio sam njegove aperkate - izjavio je Cro Cop na konferenciji za novinare.

Međutim, Filipović je dominirao u sve tri runde. Devet godina stanke u K-1 karijeri svakako se osjetilo na njegovoj predstavi, ali dojam je da se u ovakvim mečevima može nositi i s mlađim i sposobnijim suparnicima.

- Joj, grozno sam se osjećala. Nije mi bilo lako gledati ovu borbu. Nisam bila na tribinama još od 2002. godine i Mirkove borbe protiv Fujite - rekla je Mirkova supruga Klaudija, s vidnim olakšanjem što je sve sretno završilo.

Ray Sefo još će nekoliko tjedana vidati zagrebačke rane, ali ako je vjerovati njegovim riječima, uvijek će se rado vratiti u hrvatske ringove.

- Cro Cop je najbolji borac koji je ikad došao iz Hrvatske. Sretni ste što imate živu MMA i K-1 legendu.

Živa legenda

- Nikad nisam zadovoljan porazom, ali i to je dio sporta kojim se bavim. Nemam isprike za neuspjeh, Mirko je bio bolji. Drago mi je ako smo uspjeli zadovoljiti ukus publike - izjavio je Sefo.

Što dalje? Ovo pitanje zasigurno si je postavio svaki Mirkov fan izlazeći iz Arene.

- Možda nastupim još 10 puta, a možda više nikad. Postoje planovi za sljedeći K-1 nastup u svibnju. Svakako bih želio nastupiti na K-1 Grand Prix turniru, bude li ga uopće ove godine, ali o budućnosti ću razmišljati za nekoliko dana, kad mi se slegnu svi dojmovi - zaključio je Cro Cop “fidelcastrovski” monolog pred novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:48