CRO COP NA ISTOKU

Mirko Filipović opet u kavezu, ali ne u UFC-u

 Damir Krajač/CROPIX

Ne samo da Mirko Filipović ne namjerava uskoro završiti karijeru, nego se sljedeće godine vraća slobodnoj borbi. Hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina u subotu navečer objavio je na Facebooku kako će u sljedećim danima saznati suparnika na polufinalnom K-1 turniru koji će se 14. listopada održati u Tokiju i na kojem će tražiti plasman u prosinački K-1 finale u New Yorku.

Slijedi dosta borbi

Međutim, prava novost u Mirkovu obraćanju javnosti je najava povratka borbama u kavezu i to prvih mjeseci sljedeće godine:

- Puno je pitanja vezano za nastupe u MMA. Pred potpisom sam ugovora za nastupe iduće godine (nije UFC). Znači, ako me zdravlje posluži, bit će dosta borbi iduće godine. Eto toliko - napisao je na Facebooku, kojeg posljednjih mjeseci sve češće koristi kao komunikacijski kanal s fanovima. Filipović, naravno, nije otkrio o kojoj se organizaciji radi, no sve ukazuje da će ugovor potpisati s ONE Fighting Championshipom ili s indijskim Super Fight Leagueom (SFL).

Popularan u Aziji

Budući da mu UFC nakon 10 nastupa i isteka ugovora u studenome 2011. nije ponudio novi kontrakt, te da u zapadnoj hemisferi nema organizacije koja bi mogla zadovoljiti šampiona Mirkova kalibra, čini se da Cro Cop zapravo govori o ONE FC-u. Naime, SFL tek traži svoje mjesto na MMA tržištu.

Ambiciozni azijski vlasnik ONE FC-a Victor Cui financijski je moćan, ali njegovoj organizaciji, koja djeluje u jugoistočnoj Aziji (Manila, Singapur, Kuala Lumpur, Džakarta), nedostaje istinskih MMA zvijezda. Cro Cop je i danas izvanredan mamac za azijske poklonike slobodne borbe (i ne samo njih).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:22