VODI HOELZL

Lindsey Vonn pala u veleslalomu i slomila ruku?

Njemačka skijašica Kathrin Hölzl ostvarila je najbolje vrijeme prve veleslalomske vožnje u austrijskom Lienzu
US Lindsey Vonn competes during the FIS Ski World Cup Women's Super Combined Downhill race, on December 18, 2009 in Val-D'Isere, French Alpes. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
 AFP

- Bojim se da sam slomila ruku - izjavila je aktualna dvostruka svjetska prvakinja u alpskom skijanju Lindsey Vonn (25) nakon što je pala u veleslalomskoj utrci u austrijskom Lienzu.

- Lijeva me ruka strahovito boli. Odlazim sada u bolnicu - izjavila je Amerikanka u kamere austrijskog ORF-a nakon pada pridržavajući lijevu ruku desnom.

Vonn je startala 15. u utrku. U jednom je trenutku desnom skijom zapela za vrata i pala na leđa zapevši potom dodatno u sljedeća vrata. Spretnim podizanjem noge izbjegla je i moguću težu ozljedu koljena. U prvi se trenutak sumnjalo na ozljedu ramena.

Nastup na Olimpijskim igrama u Vancouveru, gdje je trebala biti jedna od najvećih sportskih zvijezda, sada je pod velikim znakom pitanja.

Vonn je nova žrtva dosad najgore sezone za alpske skijaše kad su sportske ozljede u pitanju.

Veleslalom je inače najslabija disciplina najbolje svjetske skijašice od odlaska Janice Kostelić. Samo u toj disciplini Vonn nema pobjedu u Svjetskom kupu.

Njemačka skijašica Kathrin Hölzl ostvarila je najbolje vrijeme prve veleslalomske vožnje u austrijskom Lienzu. Schlossberg stazu s 46 vratiju prošla je u vremenu 1:08.17. Drugo vrijeme prve vožnje četvrtog veleslaloma sezone pripalo je domaćoj predstavnici Michaeli Kirchgasser s 41 stotinkom sekunde sporijim vremenom, dok je treća bila francuska skijašica Taina Barioz s 0.52 sekunde zaostatka za vodećom.

Nastup, tek simbolični, upisale su i dvije hrvatske predstavnice. Ana Jelušić je uz startni broj 58 utrku završila kao 69. u konkurenciji 78 skijašica prijavljenih za utrku. Zaostala je za pobjednicom 5.68 sekundi . Nika Fleiss nije završila utrku startajući u nju kao 73.

Druga je vožnja na rasporedu u 13.15.

Svjetski kup skijašica, Lienz, veleslalom, 1. vožnja:

1. Kathrin Hölzl (Njem) 1:08.17

2. Michaela Kirchgasser (Aut) 1:08.58

3. Taina Barioz (Fra) 1:08.69

4. Tina Maze (Slo) 1:08.70

5. Viktoria Rebensburg (Njem) 1:08.86

...

69. Ana Jelušić (Hrv) 1:08.69

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:19