KOMENTAR ZLATKA ŠIMIĆA

Lino Červar kao i Sanader: šok i bezbroj pitanja

 Nenad Dugi / Cropix

Imam još nešto izjaviti - rekao je jučer prijepodne na novinskoj konferenciji u Beču Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Svi su se u čudu pitali što, a on je, na rubu suza, najavio svoju neopozivu ostavku nakon završetka Europskog prvenstva.

Otkud ostavka, zašto ostavka uoči važne utakmice, pa je li taj čovjek poludio? To su samo neka od pitanja zatečene nacije. Što je još i gore, u šoku su vjerojatno bili i igrači kojima je prijeko potreban mir uoči večerašnjeg okršaja s Dancima.

Šok, nevjerica i bezbroj otvorenih pitanja nakon Linova čina neodoljivo nas podsjećaju na prvosrpanjski nastup Ive Sanadera.

I tada su mnogi nagađali, a nije razjašnjeno ni danas, što ga je nagnalo na takvu odluku.

Neki su predviđali da je Ivo otišao da bi se vratio, a kada su vidjeli kako se vratio, nije im bilo jasno kako mu je palo na pamet da se vrati.

Ivu Sanadera su, naime, na povratku dočekali “mržnja, netolerancija, nepovjerenje i nepoštivanje”.

Upravo ova četiri razloga Lino Červar navodi kao glavni razlog svog iznenadnog odlaska. Sve ove epitete Lino pripisuje medijima i kritikama koje igra ove podmlađene reprezentacije dijelom i zaslužuje.

No, sada, kada je reprezentacija nadomak borbe za medalju, kada kao vođa i izbornik reprezentacije mora davati izjave ohrabrenja, Lino se raspekmezio.

Po tko zna koji put uvrijeđen je kritikama u novinama.

Ima tu dosta istine jer možemo samo zamisliti kakva bi histerija i naslovi bili da su naši nogometaši nanizali četiri pobjede na Europskom prvenstvu i došli na korak do medalje.

Ali zdrav nam razum nalaže da se upitamo kakav je to trener kojeg svaki put iz takta izbacuju kritike? Najbolji, jer je u deset natjecanja u kojima je bio izbornik osvojio pregršt medalja, svjetsko i olimpijsko zlato, nedostaje mu upravo europsko.

Najinovativniji, jer je u rukomet uveo četiri inovacije kojima će ostati upisan u rukometnim udžbenicima. I svakako najemotivniji, na rubu neodgovornosti, jer svako malo najavljuje definitivni odlazak, a potom se predomisli.

Tako je bilo i jučer pa je, a i okladili smo se da hoće, već popodne povukao ostavku. dopredsjednik Zoran Gobac sve je opet uspio izgladiti, ali pitanje je dana do kada ćemo imati strpljenje za ovakve Linove “vudialenovske šale”.

Kada će mu se dogoditi isto što i šjor Ivi pa mu ostati kvaka u ruci nakon pitanja: “Je l’ me netko tražio?”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:16