REMI U PARIZU

Mala senzacija za oproštaj od Lige prvaka: Zagreb dobro namučio velike zvijezde PSG-a

 CROPIX

PSG je uspio otići u Köln. Ne treba previše žaliti za prvom utakmicom, realno je. No, Zagreb je iz Lige prvaka izašao uzdignute glave i zaslužio veliki pljesak za još jednu sjajnu utakmicu. Nije izgubio, to je korak naprijed. Kažu mnogi da je trebao pobijediti i sigurno hoće, već dogodine ukaže li se ovakva situacija. PSG je bio na konopcima i samo ih je autoritet spasio od poraza. No, dobro, preživjet ćemo...

Dobro se Zagreb držao s obzirom na situaciju, što je zanimljivo, jer ako je imao problema, imao ih je u obrani, a tu je bio kompletan, za razliku do napada, gdje su jako nedostajali Pavlović, Vujić, a da Obranovića i Stepančića, kojih već dugo nema, i ne spominjemo.

Pucali po šavovima

Zagreb je držala strpljivost napada, što je, naravno, bio veliki rizik, koji je nosio Josip Valčić. Ideja Vujovića je temeljena na tome, ali za provesti je, to već ne ovisi o njemu. Bilo je očito da Šebetić napada Hansena kao najslabiju kariku obrane PSG-a od početka, vidjelo se po tome koliko je nedostajao Zagrebu u prvoj utakmici. Bilo je jasno da iza leđa Möllgaarda i Vorija, a kasnije i Karabatića ima previše lufta da pivoti ne bi imali priliku doći u čiste prilike. Trebalo je to odraditi i Zagreb je to radio korektno. Naravno, potkrala se tu koja pogreška, a pogreške je skupo naplatio Honrubija i to je bila jedina razlika u prvom poluvremenu, koja se vidjela na rezultatu.

Veći problem Zagreba bila je obrana jer se nije mogla sastaviti pred kontrolom igre Nikole Karabatića. Pucali su po šavovima. Kockao se Zagreb na Onufrijenka, zakočio Hansena koliko je išlo i to je izgledalo dobro. Realno, što je bilo moguće. No, problem je bio što je Onufrijenko bio pri šutu, tako da je Zagreb imao problema i s njim.

Pokušao je Vujović s čak tri izmjene obrana - napad, a to je jako teško protiv PSG-a. Pokušao je štedjeti Šebetića, slao na njegovu stranu Tončija Valčića, koji je dotad zatvorio Onufrijenka, pa mu je onda kod Onufrijenka pucao Kontrec, zaradio isključenje. Nije se Zagreb našao u svemu tome. A u nekoliko situacija nije uspio odraditi ni polukontre, što također nije novost. A u takvim susretima se osjeti.

PSG je vodio, Zagreb stizao, dolazio na 8:8, pa onda na 11:11, no pogreške su krive da poluvrijeme nije završeno u plusu, nego na -3. A te pogreške nisu slučajne, one su realnost, a samo s igrom iznad realnosti Zagreb se mogao nadati dobrom ishodu u Parizu. Bilo je to vrlo solidno prvo poluvrijeme s obzirom na sve.

Ono najljepše za vidjeti bila je hrabrost Zagreba. Serdarušić je to nagradio vadeći Hansena i dajući priliku Accambrayu. A tko god da nije Hansen, bolje je... I Zagreb se pomalo dizao, agresivnost bolja, ušao je Ivić umjesto Stevanovića navezao nekoliko obrana. Zagreb je postao brži u realizaciji, koncentriraniji i nakon 10 minuta je bio u egalu.

Postalo je uzbudljivo, no, ne i lako za izdržati jer je Serdarušić vratio Hansena, osjetivši da bi na +2 (26:28) Zagreb mogao postati opasan. Tome se malo tko mogao nadati.

PSG postao nervozan

U trenucima kada je isključen bio Accambray PSG je igrao kompletan, suci to nisu konstatirali, ali je na sreću Mandalinić, koji je dvaput prije toga na egalu pogriješio i spriječio vodstvo Zagreba, bio pribran i Zagreb je vodio. Približio se bliže od 12 minuta PSG-u.

PSG je postao nervozan, a kada si nervozan griješiš. Bilo je očekivano da to učini i zagreb, pa je PSG golom Vorija došao do 28:28 u 53. minuti.

No, nevjerojatan je Zagreb, ponovo se diže na +3 (31:28). Pritisak PSG-a, isključenje Šušnje, ali Šebetić opet diže na +3 s igračem manje i dobiva “flastera”. PSG se približava na -1, Vujović zove time-out. Mirno. Šebetić fula, Hansen zabija za 32:32. Zagreb posljednji napad smušeno, Kontrec puca, Annoney brani i kraj - egal. Sjajno!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

--------------------------------------------------

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat:

Paris Saint-Germain - PPD Zagreb 32-32

--------------------------------------------------

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:12