REKORDNI DAN

Martin Marić postavio državni rekord u bacanju diska

Hicem od 67,92 m 30-godišnji član splitskog ASK-a za metar i 39 centimetara poboljšao svoj osobni rekord (66,53), a za 72 centimetra i hrvatski rekord Ronalda Varge (67,20) te postavio treći rezultat ove sezone u svijetu.
 CROPIX

Najbolji hrvatski atletičar Martin Marić bacio je danas na atletskom mitingu u kalifornijskom Chula Visti disk na daljinu novog hrvatskog rekorda od 67,92 metara.

Tim hicem je 30-godišnji član splitskog ASK-a za metar i 39 centimetara poboljšao svoj osobni rekord (66,53), a za 72 centimetra i hrvatski rekord Ronalda Varge (67,20) te postavio treći rezultat ove sezone u svijetu.

"To je sjajan rezultat na početku sezone u kojoj samo Poljak Piotr Malachowski i Nijemac Robert Harting imaju veće daljine od Marića", rekao je za Hinu predsjednik ASK-a Ivan Vestić.

"Marić će još koji mjesec ostati u SAD, točnije na sveučilištu u Virginiji, gdje je zaposlen kao trener za bacačke discipline, a jedan od njegovih učenika je i europski doprvak u bacanju diska, također član našeg kluba Filip Mihaljević koji je pod Marićevim vodstvom prošli tjedan bacio osobni rekord. Očekujem da će ovo ljeto oba doći u Split u kojem će Marić obaviti i završne pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 12. do 17. kolovoza održava u Zurichu. Zadrži li ovu formu Marić bi mogao izboriti plasman u finale", kazao je Vestić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:21