HOKEJAŠKA SENZACIJA

Medveščak 16. najgledaniji klub u Europi, KHL tek četvrti

 Damir Krajač / CROPIX

U prvoj sezoni u KHL-u Medveščak se probio do četvrtfinala doigravanja, ali i izgubio dva mjesta na listi najgledanijih klubova u Europi. Na utakmicama zagrebačkog kluba u domaćoj dvorani (Ledena dvorana i Arena Zagreb) tijekom ligaškog dijela sezone bilo je prosječno 7.828 gledatelja na tribinama što ga je svrstalo na 16. mjestu u cijeloj Europi.

Lani su Medvjedi imali prosjek od 7.944 gledatelja, a razlog “pada” moguć je zbog manjeg broja utakmica u Areni Zagreb (lani 8, sada 5), odnosno nešto malo manji kapacitet Ledene dvorane u odnosu na prošlu sezonu. Također, vrijedi istaknuti da gotovo svi klubovi iz vrha imaju dvorane većeg kapaciteta nego je to zagrebački Dom sportova, neki dvostruko, a neki i trostruko veći, pa stoga i veću prosječnu gledanost. Da ima veću dvoranu, i Medveščak bi vjerojatnije imao veći prosjek gledatelja. Stoga je možda zahvalnije gledati postotak popunjenosti domaće dvorane, a po tome bi Medveščak s visokih 90% preskočio čak deset klubova iz Top 15.

Kada bi se gledao samo KHL, Medveščak je sedmi najgledaniji klub lige, a tu je najveći napredak ostvario Dinamo iz Rige koji je s lanjskog 30. skočio na sadašnje 13. mjesto.

Zanimljivo je, također, pogledati i gledanost kompletnih liga, posebice austrijski EBEL koji je u prvoj sezoni bez Medveščaka izgubio oko 600 gledatelja.

Na vrhu klupske liste i nevjerojatnu 13. sezonu zaredom kočoperi se švicarski Bern. Loši rezultati aktualnog prvaka i ne ulazak u doigravanje nisu utjecali na navijače, dapače još su popravili vlastiti i europski rekord pa ih je na utakmicama bilo čak 16.347 (u prosjeku 17 više nego sezonu ranije).

Najgledanija liga opet je švicarska, a KHL je tek četvrti, iza Njemačke i Švedske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:58