GODINAMA NEDODIRLJIVI

Mladi rukometaši na EP idu po kandidaturu za momčad 2010.

 Vedran Đulić / Cropix

Oni su osvojili toliko odličja da su samo u rijetkim situacijama ostali uskraćeni za svečani mimohod na zaključenju kalendarske godine.

Prvi na potezu u 2010.

Tako je, zahvaljujući svjetskom srebru, bilo i ove godine. Najboljom su momčadi proglašeni uvjerljivo u izboru HOO-a te u ovom posljednjem koji već 58 godina odrađuju sportski novinari uime Sportskih novosti.

U momčadskom izboru opet je bilo najmanje dvojbi iako su i vaterpolisti u Rimu ostvarili vrlo vrijednu broncu. No, Balić i njegovi ‘kamaradi’ u vitrine HRS-a odnijeli su još jednu ‘kantu’.

Upravo su rukometaši prvi na potezu i oni su se već okupili kako bi na Euro u Austriju otišli po još jedan trofej, po još jednu medalju i, podrazumijeva se - novu ‘kandidaturu’ za trofej najbolje momčadi i u 2010.

Izbornik Červar i struka odlučili su na put Austriju ići s podmlađenom momčadi koja mora nastaviti putem kojim su krenuli Metličić, Džomba, Šprem, Dominiković, Balić...

Kopljar i Gojun su zid

Jedino što spomenuti nisu osvojili jest upravo europsko zlato. Mogu li to mlade snage ostvariti u njihovo ime?

Odgovor je pokušao dati Balić: - Kopljar i Gojun naš su obrambeni zid i u Austriji će morati istući sve suparnike.

P.S. Dosad su to godinama savršeno radili ‘starci’ Dominiković, Špoljarić i Metličić i mladi će se morati dobrano potruditi da ih dostojno zamijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:25