NHL DOIGRAVANJE

Montreal Canadiensi izbaciliaktualne prvake Pittsburgh

Aktualni prvaci NHL lige, hokejaši Pittsburgha, neće ove sezone obraniti naslov pobjednika Stanley Cupa. I za njih je kobna bila momčad Montreal Canadiensa.

Kanađani su u doigravanje startali s najgorim skorom od svih šesnaest momčadi, no to im nije bila prepreka da pobjede one do kojih se najviše očekivao uspjeh. U prvom su krugu bili bolji do Washingtona, momčad s najviše bodova u osnovnom dijelu, a u drugom krugu su nadjačali aktualne prvake.

Razlog više za uzdizanje Montreala je činjenica da su do konačnog slavlja protiv Pittsburgha došli na gostujućem ledu, uvjerljivom pobjedom 5-2. Makar su Crosby i društvo vodili u seriji 3-2, izgubili su dvije utakmice zaredom i rekli zbogom doigravanju.

Stvari su u sedmoj utakmici odmah krenulo nizbrdo po Pittsburgh. Nakon 32 sekunde ogleda su već primili jedan pogodak (Gionta), a do kraja trećine su već bili u zaostatku od dva pogotka (Moore). Potom su u razmaku od samo dvije minute druge dionice primili još dva pogotka i tada se počeo nazirati njihov kraj.

Malu nadu su Pittsburghu donijeli pogocima u drugoj trećini Kunitz i Staal, smanjivši na 4-2, no dalje od toga nije išlo. Montreal je uputio samo 20 udaraca prema suparničkim vratima, no prosječno je svaki četvrti udarac završavao pogotkom.

Još prije desetak dana je Philadelphija bila na rubu ispadanja. Gubili su od Bostona 3-0 i samo se čekala egzekucija. No, nakon srijede je rezultat 3-3. Do izjednačenja su Flyersi došli domaćim slavljem 2-1.

Posljednja momčad koja je sa 0-3 došla do 3-3 bili su New York Islandersi 1975. godine, a recimo da su tek dvije momčadi u povijesti NHL doigravanja pobijedile u seriji 4-3 nakon gubitka prve tri utakmice. Uspjelo je to Torontu 1942. godine i spomenutim Islandersima 1975. godine.

Strijelci su u srijedu za Philadelphiju bili Mike Richards i Danny Briere.

Posljednja sedma utakmice se igra u petak, domaćin joj je Boston.

NHL doigravanje, polufinale konferencije:



Istok

Pittsburgh - Montreal 2-5

Montreal je pobijedio u seriji 4-3

Philadelphia - Boston 2-1

Serija je izjednačena na 3-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:03