EKSPERIMENT NIJE USPIO

Na Sveticama Perković bez rekorda

Natjecanje koje je ‘izmišljeno’ da bi Sandra Perković na visokoj nozi završila godinu ipak nije poslužilo svojoj svrsi
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Ivan Ivančić odlučio je da njegova štićenica Sandra Perković, službeno proglašena najvećom nadom hrvatskog sporta u 2009., mora godinu i juniorski staž završiti s najmanje jednim hicem preko 63 metra.

Zbog toga je njihov klub Dinamo-Zrinjevac organizirao ad hoc natjecanje na zagrebačkim Sveticama. Međutim, vremenske prilike nisu dopustile željene duljine. Hladnoća je bila sputavajući faktor te je najdulji ispravni hitac iznosio 60,79. No, potvrda da je u ovom trenutku u dobroj formi dobili smo nakon što su izmjereni hici u kojima je prestupila. Najdalji je letio do 64,09 metra.

Iako je noć uoči natjecanja proslavljala ulazak u drugi krug Milana Bandića stojeći na pozornici s predsjedničkim kandidatom, Sandra se nadala najboljem hrvatskom hicu u povijesti. Međutim, taj se rezultat ne bi vodio kao hrvatski rekord jer se ovo natjecanje ne nalazi u službenom kalendaru HAS-a.

Zato ga je najbolje okarakterizirati kontrolnim, testnim ili trening-natjecanjem te pokazateljem razine pripremljenosti Sandre Perković kojoj će do prvog sljedećeg službenog natjecanja kao rekord Hrvatske stajati 62,79 metara. Pola sata ranije Perković je bacala i kuglu (14,95 m).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:02