MATO STANKOVIĆ

'Nemamo medalju, ali izašli smo iz ilegale. Svaka čast igračima jer su bili veliki i u porazu'

 Nenad Dugi / CROPIX

Izbornik futsal reprezentacije Mato Stanković u nedjelju je podvukao crtu pod uspješan nastup na Euru. Gostujući na svečanom otvaranju novih prostorija navijačke udruge Uvijek vjerni, Stanković je ukratko ponovio dojmove s netom završenog prvenstva:

- Imali smo samo dva cilja uoči prvenstva. Prvi je bio - proći skupinu i nastupiti u završnici - u tome smo uspjeli. Drugi je bio - dokazati se i izaći iz svojevrsne “ilegale”. I to smo uspjeli zahvaljujući svima koji su nam pomogli. Dobili smo medijsku promociju kakvu nismo ni sanjali.

I najbolji su drhtali

Reprezentacija je poražena u zadnje dvije utakmice s Rusijom i Italijom, ostala je, nažalost, bez medalje:

- Htjeli mi to priznati ili ne, mi smo još u mnogim stvarima prilično “zeleni”. Sve to moramo popraviti i dići na malo viši nivo u sljedeće dvije godine. Pokazali smo našim ljudima da se može biti velik i u porazu. Ponosan sam što su se najbolje reprezentacije u utakmicama s nama tresle do zadnje sekunde. Kad se samo sjetim da prije nekoliko godina u takvim utakmicama po 40 minuta nismo mogli izaći iz presinga...

Stanković je izrazio želju za nastavkom bolje suradnje s HNS-om: - Znam da nismo popularni kao veliki nogomet, to ni ne očekujem. Ipak bih želio da se nastavi ovakav tretman kakav smo imali zadnjih godinu dana uoči Eura.

Stigla pohvala Uefe

Prvi čovjek Futsala Boris Durlen pohvalio je dobar posao:

- Dobili smo pohvale Uefe, javio se predsjednik Platini iz Afrike. Ovo je bilo najbolje do sada organizirano prvenstvo. Potukli smo u polufinalu sve rekorde gledanosti futsala sa 14,5 tisuća ljudi. Uefa je poručila da će naš Euro poslužiti kao model za organizaciju.

Adidas, službeni partner Uefe i sponzor Futsala, dodijelio je Zlatnu tenisicu Španjolcu Torrasu (5 golova i 1 asistencija). Dario Marinović (5 golova) osvojio je 2. mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:42