IVICI EKIPA ZA GLOBUS

Nika Fleiss završila karijeru jer je ispala iz reprezentacije!

Nakon što je saznala da je ispala iz reprezentacije, 25-godišnja Nika Fleiss odlučila je završiti skijašku karijeru
Zagreb, 030109.Medvednica, Sljeme.Vip Snow Queen Trophy, Audi FIS slalomska utrka za zene. Prva utrka.Na fotografiji: Nika Fleiss hrvatska skijasica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Na sjednici Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza u utorak predvečer potvrđen je veći dio ranije najavljenih odluka o sastavima reprezentacija.

U javnosti će najviše odjeknuti odluka Nike Fleiss, koja je odlučila završiti karijeru jer je ispala iz reprezentacije.

Slabi rezultati presudili Niki

- Cilj je bio dati što bolju podršku onima koji su to zaslužili rezultatima i zato nije bilo sentimenata. Nika je u konstantnom rezultatskom padu i žao mi je što je odlučila prestati skijati - pojasnio je Vedran Pavlek, koji ostaje direktor reprezentacije i ski poola.

Najbolji hrvatski sportaš Ivica Kostelić, iako je bio malo skeptičan, dobio je zasluženo proširenje tima, koje će mu dati logističku podršku za napad na veliki Kristalni globus. Posljednje dvije godine Ivica je pokazao da je legitimni kandidat za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, ali su ga oba puta zaustavile ozljede.

- S dosadašnjim trenerima i serviserima smo produžili ugovore, a timu pridužili Danijela Andesilića kao dodatnog servisera i pomagača u radu na terenu. Ivica povremeno ima i više od sto pari skija, te su mu potrebna dva servisera. Uz Kostelića će u novoj sezoni cijelo vrijeme biti i fizioterapeut Zoran Pršo - objasnio je Pavlek.

Novi povremeni član ekipe je i Mitja Zupan. Njegovo zaduženje bit će testiranje skija za brze discipline. Natko Zrnčić-Dim dobio je novog servisera Žigu Rosinu, koji je dosad radio s Alešom Gorzom. Njegov program će se još više približiti Ivičinom, ali neće biti identičan. Dalibor Šamšal je spušten u B reprezentaciju, ali će veliki dio dana provoditi s Ivicom, dok će oporavljeni Tin Široki trenirati uz Zrnčića. Ana Jelušić je ostala u A reprezentaciji, ali neće više imati stalnog fizioterapeuta uz sebe, a Tea Palić jedina je skijašica u B vrsti.

Otpisani Ivan Ratkić je također završio karijeru, a Danko Marinelli i Matea Ferk još si nisu presudili. Sofija Novoselić će najvjerojatnije nastaviti skijati u vlastitom ili klupskom aranžmanu.

Proračun se smanjio

Dobar dio navedenih odluka Saveza vezan je uz smanjenje proračuna. Razgovori se nastavljaju kako bi iznos koji će “pojesti recesija” biti što manji.

- Pregovori će trajati do ljeta. Prioritet je reprezentacija, pa tek onda utrke na Sljemenu. No, Snježna kraljica nije upitna - ustvrdio je Pavlek.

Iz Vipneta, generalnog sponzora u proteklom olimpijskom ciklusu, na pitanje o mogućem nastavku pokroviteljstva HSS-a i utrka Svjetskog kupa na Sljemenu odgovorili su nam jednostavnom rečenicom: “Vipnet je pouzdan partner Hrvatskog skijaškog saveza proteklih godina i ponosni smo na to.”

Što to znači za budućnost hrvatskog skijanja, tek ćemo vidjeti...

A reprezentacija

Ivica Kostelić

Natko Zrnčić Dim

Ana Jelušić

B reprezentacija

Dalibor Šamšal

Tin Široki

Sebastian Brigović

Filip Zubčić

Tea Palić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:54