BEJZBOLAŠ IZ JAPANA

NOVA ZVIJEZDA YANKEESA Tanaka jede sushi sa kioska, ali pudlicu i prijatelje prevozi boeingom 787

Za sebe i petoricu pratitelja te kućnog ljubimca pudla Harua iznajmio je boeing 787 koji može primiti 200 osoba, a sve je to platio 200.000 dolara
 AFP

Masahiro Tanaka je Japanac. Ima 25 godina i igra baseball. Koliko dobro? Dovoljno dobro da bi potpisao ugovor na sedam godina vrijedan 155.000.000 dolara. Tako je to kad ideš u New York Yankeese, koji su često rušili rekorde i uvijek, ili gotovo uvijek, plaćali najviše.

- Jako sam sretan što ću igrati u New Yorku.

Japanci slabo govore engleski, Tanaka nije iznimka, ovu rečenicu jedva je sklopio na prvoj presici, koja je dovela najviše novinara od 2003. kad je u New York došao još jedan Japanac Hideki Matsui.

Tanaka je potpisao ugovor 22. siječnja nakon što je briljirao u Japanskoj ligi, koja je druga iza Major League, u Japanu je baseball, uz sumo, najpopularniji sport. Tanaka je Zlatne orlove iz Kakutana doveo do naslova uz briljantan učinak - igrao je 24 utakmice i ostvario sve pobjede za ono novo čudo od pitchera. Tako barem ide priča.

No, masni ugovor nije najbolji dio ove priče. Danas svi pišu i govore o načinu na koji je Tanaka iz Tokija stigao do New Yorka.

Ponekad je važno putovati u stilu. A ovo što je Tanaka napravio je više od toga. Naime, za sebe i petoricu pratitelja te kućnog ljubimca pudla Harua iznajmio je boeing 787 koji može primiti 200 osoba.

Sve je to platio 200.000 dolara. Neki su šokirani, on nije, pogotovo nisu oni koji su zaključili da je to jedva nešto više od jedan posto ukupnog transfera. Valjda i manje ako uračunate bonuse.

No, da novce ne troši baš na sve, pokazao je već u sljedećem potezu. Prvo jelo koje je pojeo u New Yorku bio je sushi iz - kioska. I bio je zadovoljan.

U svakom slučaju, Tanaka je stigao u stilu, kako će mu izgledati karijera u najvećoj baseball momčadi svih vremena - vrijeme će pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:35