UOČI POČETKA SP-a

OPREZ UOČI AUSTRIJE Goluža: 'Dobili smo idealne uvjete, sada je sve na nama'

Odmorili se jesmo, dva smo dana tu, sve je u najboljem redu, nema novih ozljeda - kaže izbornik
 Ante Cizmic / CROPIX

- Odmorili se jesmo, dva smo dana tu, sve je u najboljem redu, nema novih ozljeda. Uvjeti nisu dobri, uvjeti su idealni. Od smještaja, hrane, dvorane... Veliki je komfor i sve na vrlo visokoj razini - rekao je izbornik Slavko Goluža na konferenciji za novinare dan uoči početka turnira. Naglasio je to Goluža dijelom možda i zato jer je na zadnjem EP-u u Danskoj u jednom trenutku malo zastranio izjavivši da su igrači i on u Danskoj “živjeli kao psi”.

Katar je, dakle, potpuna suprotnost. Hotel Marriot Marquis City Center, u kojem su reprezentacije smještene, u strogom je centru, u čuvenom “Sky lineu” Dohe.

Iskusni Zlatko Horvat slično je rezonirao:

- Odmorili smo se od priprema i od puta. Trebalo nam je baš to, jer se nadamo da će nam turnir dugo trajati, da ćemo ostati do kraja. Jedva smo dočekali da počne i vjerujem u pobjedu nad Austrijom.

Ivan Ninčević naglasio je da je atmosfera odlična.

- Prva je utakmica uvijek malo teža, no siguran sam da nećemo razočarati i da ćemo biti dobri na SP-u.

Pozitivnu atmosferu u taboru reprezentacije naglasio je u nastavku prvog službenog druženja u Marriot Marquiseu još jedan svečani čin. Hrvatski rukometni savez je potpisao novi sponzorski ugovor s tvrtkom Porsche Croatia.

- Imati takvog sponzora velika je čast za nas - rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola prije no što je potpisao ugovor, koji su s druge strane odradili članovi uprave Porschea Croatia Ivo Ivančević i Franz Lohninger. Šola je naglasio da je Porsche dio velike “obitelji” Volkswagen koji je bio sponzor HRS-u u vrijeme kad su Hrvati u Portugalu 2003. i Ateni 2004. osvojili dva zadnja zlata. Poruku valjda ne treba dodatno pojašnjavati, bilo bi zaista lijepo kad bi se to nekako moglo ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:46