POBUNA U SKOPLJU

OPTUŽBE NA RAČUN TRENERA 'Lino Červar gleda samo svoje interese, malotko je dobar s njim'

Iako se redovito odaziva na pozive iz Hrvatske, Lino Červar je ovaj puta ostao nijem
 Ronald Gorsic / CROPIX

Još je jednom odgođena već ranije odgođena utakmica 6. kola regionalne SEHA lige u rukometu između PPD-a Zagreb i skopskog Metalurga. Ljubitelji rukometa, koji su u Zagrebu namjeravali dočekati i pozdraviti Linu Červara, ostat će uskraćeni za to zadovoljstvo. Makedonska momčad bojkotirala je odlazak u Zagreb, igrači se nisu pojavili na zračnoj luci u Skoplju, a cijela je momčad potpisala dokument u kojem kao razlog za štrajk spominju Linu Červara (naravno i klupsku upravu):

- Mi igrači odbijamo igrati i trenirati jer je situacija u klubu nepodnošljiva. Nemoguće je raditi u ovakvim uvjetima, u kojima samo mi igrači radimo svoj posao. Odbijamo trenirati dok se ne sastanemo s predsjednikom Jordanovim... Nažalost, samo je mali broj igrača u relativno dobrim odnosima s trenerom Červarom koji gleda samo svoje interese, a ne interese kluba i momčadi. Iako nam kasne ugovorne obaveze još od svibnja ove godine, gole financije nisu jedini razlog našeg bojkota...

Sve to, ali puno detaljnije, stoji u službenoj izjavi igrača koji su svi redom potpisali ovu ‘optužnicu’. Nije je doduše potpisao naš reprezentativac Luka Cindrić, koji se nakon Ankare još nije pridružio momčadi.

Za podsjećanje, Metalurg je u kontinuitetu u velikim financijskim problemima i prijeti im doslovno raspad. Klub je ranije napustio najbolji igrač Darko Stanić, čini se da će se isto dogoditi i Cindriću. Trenutačno ponajbolji igrač Miroslav Kocić je također zatražio raskid ugovora, a i sam Červar uskoro će se najvjerojatnije naći na tržištu.

Tako se, nažalost, dogodila pomalo neozbiljna situacija u kojoj je u utorak oko podneva najavljen ogled, da bi 12-ak sati kasnije bio odgođen uz najvjerojatniju opciju registracije utakmice rezultatom 10-0 za PPD Zagreb, uz mogućnost da se Metalurgu oduzme još jedan bod uz određenu novčanu kaznu. Najprije se raspravljalo o još jednoj odgodi.

- To je samo jedna od opcija jer se cijeli slučaj mora pomno istražiti. Komesar lige tražio je kompletno očitovanje od strane Metalurga, a ja odluku ne mogu prejudicirati. Kakva će biti kazna ne znam, no i liga i PPD Zagreb imali su dosta troškova oko organizacije utakmice koja se na kraju nije odigrala - rekao je direktor natjecanja Siniša Ostojić.

Nažalost, u slučaju SEHA lige, čini se da je sve ipak previše ‘labavo’, a da bi se moglo nazvati ozbiljnim. Za podsjećanje, regularni dio prve sezone SEHE 2011. nije bio odigran do kraja, već je skraćen jer su Zagreb CO, Vardar, Tatran Prešov i Metalurg iz Skoplja osigurali Final Four nekoliko kola prije kraja. Raniji završetak prvenstva opravdao se smanjenjem troškova. Tako nešto moglo se i prihvatiti jer je liga bila ‘u povojima’, no danas bi, nakon nekoliko sezona, liga ipak trebala biti puno ozbiljnija pa bi je vjerojatno i navijači takvom doživljavali.

Ovo je ipak poseban slučaj, ‘zastoj’ nema veze sa samom ligom koja će morati poduzeti drastične korake i sankcionirati skopsku momčad. Igrači su, naravno, direktni krivci, no očito da je u klubu nešto ‘trulo’.

Iako se redovito odaziva na pozive iz Hrvatske, Lino Červar je ovaj puta ostao nijem. Tek je zamolio za razumijevanje. Kako će on sam reagirati nakon svega zasad je nemoguće pretpostaviti, no jedna od opcija je i njegov odlazak iz kluba, iako on nije isključivi krivac, premda su ga takvim prikazali igrači...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:07