BRZA REAKCIJA POLICIJE

Pokušaj ubojstva u Srbiji: Napadnut hrvatski kanuist

Policija je odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva
Varazdin, 131009.U Varazdinu se na gradskom stadionu NK Varteks igra nogometna utakmica izmedju U-21 momcadi Hrvatske i Srbije, navijaci su se zagrijavali po kaficima diljem grada te kasnije uz navijacke pjesme zajedno krenuli prema nogometnom stadionu bodriti svoju momcad.Ipak bilo je i onih koji nisu slijedili primjer vecine te je tako doslo do manjeg izgreda na ulicama Varazdina u kojem je nekoliko mladjih navijaca napalo starije goste iz Srbije, ali je policija odmah intervenirala i sprijecila daljnji razvoj dogadjaja.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski reprezentativci u kajaku i kanuu neće po dobrom pamtiti juniorsko Europsko prvenstvo održano u Srbiji jer su fizički napadnuti samo zbog činjenice da dolaze iz Hrvatske, za što sud u Beogradu napadača tereti za pokušaj ubojstva. Sreća je u nesreći to što je policija reagirala brzo i odmah spriječila veći incident. Na inzistiranje napadnutog Mateja Harkova cijeli događaj je nekoliko dana skrivan od javnosti.

- Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju - rekao je za Večernji list Varaždinac Matej Herkov, koji je poslije bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava, te dodao da nije bilo bolno, ali da mu je itekako smetalo pri nastupu jer ozljeda je bila baš u visini ruba kajaka, zbog čega mu je patio nastup.

Završio je na 11. mjestu u klasičnom spustu, a u sprintu tek na 17.

- Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mjesto da se nije dogodio ovaj incident - kazao je mladić.

Njegov otac Robert, inače inavlid Domovinskog rata, bio je u šoku i da Matej nije inzistirao da se incident prikrije, dojurio bi u Kraljevo po njega.

- Da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju - ogorčen je bio otac.

Policija je odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva, piše Večernji. Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, svjestan ozbiljnosti događaja odmah je uputio ispriku našem savezu i naglasio kako će odsad sigurnost biti na višem nivou.

Malo prekasno, ali bolje ikad nego nikad, posebno jer sljedeće godine Srbija organizira Europsko prvenstvo za seniore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:32