BRZA REAKCIJA POLICIJE

Pokušaj ubojstva u Srbiji: Napadnut hrvatski kanuist

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2010. u 20:12

Andrej Svoger / CROPIX

Policija je odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva

ZAGREB - Hrvatski reprezentativci u kajaku i kanuu neće po dobrom pamtiti juniorsko Europsko prvenstvo održano u Srbiji jer su fizički napadnuti samo zbog činjenice da dolaze iz Hrvatske, za što sud u Beogradu napadača tereti za pokušaj ubojstva. Sreća je u nesreći to što je policija reagirala brzo i odmah spriječila veći incident. Na inzistiranje napadnutog Mateja Harkova cijeli događaj je nekoliko dana skrivan od javnosti.

- Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju - rekao je za Večernji list Varaždinac Matej Herkov, koji je poslije bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava, te dodao da nije bilo bolno, ali da mu je itekako smetalo pri nastupu jer ozljeda je bila baš u visini ruba kajaka, zbog čega mu je patio nastup.

Završio je na 11. mjestu u klasičnom spustu, a u sprintu tek na 17.

- Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mjesto da se nije dogodio ovaj incident - kazao je mladić.

Njegov otac Robert, inače inavlid Domovinskog rata, bio je u šoku i da Matej nije inzistirao da se incident prikrije, dojurio bi u Kraljevo po njega.

- Da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju - ogorčen je bio otac.

Policija je odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva, piše Večernji. Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, svjestan ozbiljnosti događaja odmah je uputio ispriku našem savezu i naglasio kako će odsad sigurnost biti na višem nivou.

Malo prekasno, ali bolje ikad nego nikad, posebno jer sljedeće godine Srbija organizira Europsko prvenstvo za seniore.

Izdvajamo