SEHA LIGA

PPD ZAGREB TREĆI Mađarski Veszprem osvojio regionalnu ligu

 Cropix

Rukometaši mađarskog Veszprema na svom su terenu u nedjelju osvojili naslov prvaka četvrte sezone regionalne SEHA lige te tako postali treća momčad koja je uzela naslov u regionalnoj ligi nakon Vardara (dvaput) i PPD Zagreba.

U finalu su Mađari sa 32-21 bili bolji od Brest Meškova hrvatskog izbornika Željka Babića, koji je tako i drugi puta u nizu poražen u finalu. Tek nakon ovog uvjerljivog poraza bjeloruske momčadi, a u usporedbi sa Zagrebovim tijesnim porazom u polufinalu od istog suparnika (), može se žaliti što je hrvatski prvak u polufinalu išao na domaćina.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Gasper Marguč sa devet pogodaka (Ugalde 8, Renato Sulić 2) dok je poražene predvodio Rastko Stojković sa 8 golova).

PPD Zagreb je nakon poraza u polufinalu od Veszprema pobijedio skopski Vardar u utakmici za treće mjesto 26-23 te se u pobjedničkom duhu vratio u Hrvatsku gdje najprije odrađuje utakmicu domaćeg prvenstva s Umagom, a onda se prebacuje na Ligu prvaka i četvrtfinalni ogled protiv Barcelone.

- Zadovoljni smo pobjedom, mučili smo se iako je Vardar u situaciji da ima puno ozlijeđenih igrača, rekao je trener PPD-a Veselin Vujović dok je Duško Čelica zaključio da je najvažnije pred njima.

U redovima zagrebačke momčadi najefikasniji su bili Sandro Obranović i sve bolji i bolji Ilija Brozović sa pet pogodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:10