SPEKTAKL U ARENI

VUJOVIĆ UOČI BARCELONE 'Nismo bolesno ambiciozni, ali oni su i lani bili favoriti pa su se poskliznuli...'

Ne treba pozivati ljude, doći će, siguran sam da će nas podržati puna Arena, uvjeren je Vujović
 Ronald Gorsic / CROPIX

Rukometaše PPD-a Zagreb u četvrtak u 20.10 u prepunoj Areni na Laništu očekuje nesvakidašnja sportska fešta pred više od 15 tisuća ljudi. Iako su i do sada u tijeku europskog dijela sezone u Ligi prvaka bili najgledanija momčad, sve je to ‘mačji kašalj’ spram onoga što će se dogoditi u subotu kad na prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka dolazi moćna Barcelona, osmerostruki prvak Europe i najtrofejnija rukometna momčad u povijesti.

Odnedavno u redovima PPD-a Zagreb ‘stoluje’ jedan čovjek čudan, čovjek dovoljno lud da vjeruje kako hrvatski prvak može izbaciti Barcelonu i izboriti plasman na Final Four u Kölnu. Naravno, to je Veselin Vujović:

- Ova je utakmica jako važan događaj, ne samo za naš klub, za rukomet, nego za hrvatski sport. Ambiciozni smo, ali ne i bolesno ambiciozni, maksimalno respektiramo Barcelonu, no ne plašimo se. Isto razmišljamo sada kao i uvijek jer nas doma nitko još nije pobijedio. Barcelona je momčad dizajnirana da budu prvaci, oni su to uvijek. Lani su se okliznuli, sada idu punim gasom k tom cilju. Na tom putu mi smo im se ispriječili i napravit ćemo sve da im zagorčamo život. Želimo odigrati najbolju utakmicu dosad. Imamo još samo dva koraka do ostvarenja cilja, to je naša šansa, škola, ispit - poručio je Vuja dva dana uoči prve utakmice.

Trener PPD-a siguran je da će dvorana biti puna:

- Ne treba pozivati ljude, doći će, siguran sam da će nas podržati puna Arena, ali neka ih samo 10 posto dođe na prvenstvenu utakmicu s Nexeom. Molio bih navijače da dođu što ranije, to može pomoći mojim igračima. Više je adrenalina ako se vidi da je dvorana puna, lakše je dobro ući u utakmicu.

Dodao je Vujović da je loše spavao, no ne zbog treme ili straha, nego zato što će razočarati tri dobra i ‘nabrijana’ igrača:

- Trojica neće biti u sastavu, neće igrati, a znam da oni žive za taj dan. Stalno pitam igrače, tko je bolestan, da mi netko od njih olakša izbor jer sam na velikim mukama.

Osim promišljanja o utakmicama, Vujović se prisjetio svojih dana u Barceloni gdje je ostvario krunu igračke karijere:

- Nisam gledao mitske utakmice Zagreba i Barcelone onih godina kad su ta dva kluba rješavala pitanje prvaka Europe (1997.-1999., nap. p.). Gledao sam ove, koje su igrali sada u grupi da ih što bolje snimim i pokušam pobijediti. Zagreb nije imao sreće što je tada postojala ta Barcelonina generacija, koja je bila nepobjediva. U moje je vrijeme Barcelona također bila čudo, samo po lijepom pamtim ta vremena. Bilo je lijepo tada, imali smo jaku momčad, prvi smo put osvojili naslov prvaka Europe 1991. Družili smo se s nogometašima Barcelone, oni su dolazili na naše, a mi na njihove utakmice. Igrali su tada Zubizarreta, Goikoetxea, Pep Guardiola, momčad im je vodio Johan Cruyff. Sa svima njima bio sam i ostao prijatelj, i danas se čujem s Guardiolom, koji je postao vrhunski trener. Ipak, najbolji sam bio s Hristom Stoičkovim, bilo je uvijek ono ‘bratko’. Vezala nas je ta neka balkanska linija, on je uvijek imao gomilu kaseta s muzikom s ovih prostora, nikad nam nije bilo dosadno. I s njim sam bio i ostao super...

Kapetan hrvatskog prvaka Zlatko Horvat s klubom je odigrao puno velikih utakmica, no malo ih je bilo tako velikih kao što je predstojeća:

- Atraktivna utakmica, to je jasno, igra se za Final Four i nadamo se da to možemo ostvariti. Atmosfera je u momčadi fenomenalna, dobro se radi. Imali smo težak raspored, igrali četiri utakmice u osam dana, ali sve je u najboljem redu, odmorili smo se i dobro pripremili za ove utakmice s Barcelonom. Nadam se da ćemo im stvarno zagorčati život, znam, bit će ih teško eliminirati, ali probat ćemo.

Ostali parovi četvrtfinala

Vardar - Kielce sub., 19.00

Pariz - Veszprem ned., 17.30

Pick Szeged - Kiel ned., 19.15

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 14:59