STIŽE ANA ŠIMIĆ

Priča traje već 33 godine: Dođite na 'Kros Sportskih novosti' ove nedjelje

 Cropix/Ronald Goršić

Priča traje već 33 godine. Posebna priča Sportskih novosti koja na jednom mjestu okupi tisuće mladih lica, osnovnoškolaca od 3. do 8. razreda, sve srednjoškolske generacije, ali i studente. Kros Sportskih novosti bit će nedjelju, 17. travnja i 33. put to posebno mjesto.

- Rado ću doći - obećala je jedna od najboljih hrvatskih atletičarki, brončana Europljanka, visašica Ana Šimić.

Brojni veliki bili su dio ove priče. Ana je samo jedna od niza poznatih lica, koja je i sama trčala na jednom od krosova.

- Uvijek ću se sjećati tog natjecanja jer je poslije natjecanja organiziran koncert s nekim popularnim pjevačima, a dobivali smo i Kinder milchschnitte - kros smijeh će Ana.

- A znate klince, kad je čokolada jedna od nagrada, odmah je slađe i trčati. Iskreno, nikad nisam voljela trčati, ne volim ni sada, bez obzira na to što i u skoku u vis ima dosta trčanja. Meni su skokovi uvijek bili draži. Ali na Krosu sam nastupila u osnovnoj školi, u 3-4. razredu, kad sam kretala s atletikom. Trener Siniša Cik uvijek je vodio našu grupu, bila je to neka vrsta pripreme za sezonu, ali nama više od svega sjajan izlet. Baš je bila fora ići na Jarun.

U Anino vrijeme to je bio Jarun, u neka druga bio je Maksimir, danas, točnije 17. travnja, bit će Bundek.

- Nisam imala baš neke zapažene rezultate. Nemam se čime pohvaliti, ali ne moraju klinci tamo nastupiti samo zbog toga da budu na postolju. Dapače. Ja kros pamtim po odličnom druženju, zabavi, koncertu... Mi smo išli u OŠ Dubrava i nama je stvarno bio cjelodnevni izlet otići na Kros.

Propozicije i ovaj put kažu da će se ovisno o uzrastu trčati mali (1.000 m), srednji (1.500 m) i veliki krug (2.000 m).

- Uh, ja sam više za što kraće dionice - opet se nasmijala.

- Najviše što sam ikad trčala je pola sata u komadu. Zato se uvijek divim ljudima koji su izdržljivi, koji mogu tako dugo trčati. A mislim da Kros SN ima prihvatljive dionice za sve. Čak i za mene!

Podsjetimo, prijave učenika za Kros treba poslati najkasnije do utorka 12. travnja do 24 sata na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave treba slati isključivo e-mailom koristeći obrazac prijave, koji se može preuzeti s web-stranice www.has.hr.

A Ana? Anu će ovih dana sunce istjerati iz dvorane na stazu na Mladosti. Tu će ona “trčkarati” prema Riju. Sezonu će otvoriti na Međunarodnom atletskom mitingu AK Agram 7. svibnja, a 14. svibnja čeka je i prvi veliki nastup, Dijamantna liga u Šangaju.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 23:43