MASTERS IČIĆI CROATIA OPEN

REKORDNI INTERES PUBLIKE Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku ovog je ljeta postalo pravi sportsko-zabavni hit

 Invertum

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku ovog je ljeta postalo pravi sportsko-zabavni hit. “Masters Ičići Croatia Open“ najjači je turnir u odbojci na pijesku u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza. Čak 82 sportaša sudjelovalo je u četiri dana turnira na kojem je odigrano 60 utakmica. Tribine na plaži Ičići bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. Igrači dolaze iz cijele regije, a u natjecanju su sudjelovali i reprezentativci Ivan Zeljković, Sandro Dukić, Petar Đirlić i kapetan odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhoukovski. Također, igrali su i brojni reprezentativci zemalja iz regije.

U ženskoj konkurenciji pobjednice turnira su hrvatske reprezentativke Sara Radanović i Valentina Vrbanc koje su s 2:0 u setovima bile bolje od Nine Škarić i Aleksandre Aleksić iz Srbije.

„Emocije nakon pobjede su veoma jake. Obranile smo naslov prvakinja i jako smo ponosne na sebe. Ovdje je uvijek lijepo igrati, tu su uvijek dobre ekipe, teške borbe i odlična atmosfera. Nažalost nećemo moći prisustvovati sljedećem turniru u Đurđevcu. U to vrijeme Hrvatsku predstavljamo na Mediteranskim igrama u odbojci na pijesku koje se održavaju u grčkom Patrasu. U Zagrebu se nadamo ponavljanju ovog naslova uz dobre utakmice i lijepo druženje“, izjavile su Radanović i Vrbanc.

U muškoj konkurenciji slovenski par Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak s 2:0 u setovima pobijedio je hrvatskog reprezentativca Ivana Zeljkovića i njegovog partnera iz Slovenije Črtomira Bošnjaka.

„Masters Ičići Croatia Open nam je jedini turnir u Hrvatskoj. No, na njemu sudjelujemo već niz godina. Uvijek nam je lijepo ovdje i zbog toga se vraćamo. Cijelo ljeto igramo odbojku na pijesku, a prethodni nastupi bili su nam izvrsna priprema za Ičiće. Već sutra letimo u Moskvu na turnir svjetske serije, a boravak na moru i ovaj turnir lijepo je iskustvo koje nosimo sa sobom“, izjaviili su Pokeršnik i Zemljak.

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku se nastavlja u Đurđevcu od 23 do 25. kolovoza te u Zagrebu od 6. do 8. rujna.

Interes publike i rekordni broj prijava u svim gradovima pokazatelj je koliko je odbojka na pijesku hit ovog ljeta. Ove turnire mogu igrati svi, a sve informacije i prijave za turnir možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr.

Partneri Prvenstva su HEP, Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:16