RASPAD TANDEMA

SANDRINA ISTINA 'Ivančić je tražio da treniram, iako mi je prijetila teška ozljeda!'

Žao mi je što prekidam sa Sandrom koja je ‘glorija’ od atletičarke, ali ne želim raditi s nekim tko ne može tijekom cijele godine ispunjavati ono što tražim - odgovara Ivančić
 Damir Krajač/CROPIX

Nije zlato sve što sja, ali ni svaka zlatna suradnja nije vječna. Pet mjeseci nakon olimpijskog trijumfa Ivan Ivančić (75) više nije trener najbolje hrvatske sportašice Sandre Perković (22). Razlika u razmišljanjima postala je nepremostiva, a umjesto da se nadmudruju k’o dva ovna na brvnu rastali su se civilizirano.

Sportski uspjesi godinama su prekrivali trzavice, ali kako je rastao njihov broj tako se obostrano spuštao prag tolerancije. Puklo je nakon što je vodeća bacačica diska na svijetu prije tri tjedna ozlijedila rame. Dr. Igor Borić predložio je mirovanje i fizikalnu terapiju zbog istegnuća jedne od tetiva...

- Ivančić je htio da nastavim trenirati, a ja sam bila protiv jer bi moglo doći do napuknuća koje zahtijeva operaciju i godinu dana mirovanja. Nisam atletičarka za bljesak, želim trajati još deset godina - kazala nam je Sandra.

Sukob mišljenja

I Perković i Ivančić su potvrdili mirni razlaz i da među njima nema zle krvi. Poštuju velike rezultate do kojih su zajednički došli. Posljednji trening odradili su prije desetak dana. Žao im je, ali ne vjeruju da bi se za nekoliko mjeseci mogli opet spojiti.

- Žao mi je što prekidam sa Sandrom koja je ‘glorija’ od atletičarke, ali ne želim raditi s nekim tko ne može tijekom cijele godine ispunjavati ono što tražim, koliko god to bilo zahtjevno. Ona je iznijela svoje mišljenje, ja sam rekao svoje i bolje je da smo sada prekinuli.

Tretman ozlijeđenog ramena bio je okidač nezadovoljstva koji se posljednjih mjeseci, čini se, nakupljao na obje strane. Nesuglasice, a pritom ne mislimo na kašnjenja na trening koja su se ranije znala spominjati, bile su sve češće...

- Ivančić nakon Londona gotovo nikad nije bio zadovoljan onime što radim na treninzima, a dozvolite da nakon svih ovih godina i kao olimpijska prvakinja ipak mogu procijeniti neke stvari. Problem s ozljedom nadovezao se na ranije nezadovoljstvo i odlučili smo ići svojim putevima.

Prvo posao, onda ljubav

Sandrina odluka o novom treneru izazvat će jednaku pozornost kao i prekid s Ivančićem. Radit će s bivšim svjetskim juniorskim prvakom u bacanju kugle Edisom Elkasevićem (30) koji je posljednjih godina pekao zanat atletskog trenera, a izvansportska javnost ga zna kao Sandrinog dečka. Olimpijsku pobjednicu, kao i obično, ne briga što selo priča.

- U Hrvatskoj me jedino Edis može trenirati. Moguće neiskustvo ili naša veza neće biti problem. U prvom planu su Svjetsko prvenstvo i Dijamantna liga pa već danima imamo više poslovni, a manje ljubavnički odnos - nasmijala se Sandra.

- Možda će s Edisom imati još bolje rezultate jer u sportu ništa nije nemoguće. Jedino znam da će našu godinu bez poraza (Ivančić ne priznaje 2. mjesto u Parizu) i s olimpijskim i europskim zlatom biti prokleto teško nadmašiti - procijenio je Ivančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:18