PLIVANJE EP

Sanja i Duje opet po svjetske rekorde?

U Istanbulu u malim bazenima posljednje natjecanje sa spornim kostimima
Makarska, 121009.Clanovi Hrvatske seniorske i juniorske plivacke reprezentacije boravit ce 11.-17. 10. u Makarskoj u sklopu priprema za svjetsko plivacko prvenstvo koje se odrzava u prosincu u Istambulu. Smjesteni su u hotelu Biokovo a trenireju u dvorani s bazenom u sklopu GSC Makarska.Na slici: Sanja Jovanovic trenira u bazenu dvorane u Makarskoj.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Duje Draganja i Sanja Jovanović putuju u utorak s plivačkom reprezentacijom na EP u malim bazenima u Istanbul. Po nove medalje vrlo vjerojatno, s pritajenom nadom da mogu opet isplivati svjetske rekorde.

Draganjinih 20.81 na 50 slobodno sa zlatnog i rekorderskog SP-a u Manchesteru odavno više ne stoje. Prešli su ga na “all-time” listama i Santos, Deibler, Nystrand, Bousquet, Bernard i Leveaux te novi rekorder Roland Schoeman. No, Draganji to ništa ne znači, on je uvijek spreman za nove dosege.

Najboljim Europljanima, a većina Draganjinih konkurenata su baš iz Europe, Istanbul će biti posljednja prilika za plivanje u “svemirskim kostimima” koji su proteklih godina “nabildali” gotovo 200 svjetskih rekorda. Draganja se time ne opterećuje, bitno je da je tome došao kraj.

- Sada će nama lakšim plivačima, tehničarima biti puno lakše jer su kostimi najviše pomagali ‘bilderima’ - rekao je Draganja uoči puta opterećen pomućenim odnosima u plivačkom savezu. Možda će mu baš akumulirani “bijes” dati novi snagu.

Sanja je godinu dana stajala na vrhu, sama je rušila svoje rekorde (Debrecen, Manchester, Rijeka), a tek ju je nedavno s vrha “skinula” Australka Mareike Guehrer. Dakako, ona Sanji nije konkurencija na EP-u, no činjenica je da je naša najbolja plivačica u 2009. daleko od forme kojom je razbijala konkurentice potkraj 2007. i tijekom prošle godine. Ipak, i ona ponovno može “eksplodirati”.

Inače, Istanbul je sretna destinacija za HR plivanje. Tamo je današnji direktor “repke” Gordan Kožulj bio dvostruki srebrni 1999. u velikim bazenima na 100 i 200 m leđno. Miloš Milošević dodao je tada srebro na 50 m leptir.

Čak 17 plivača, koliko medalja?

Glavni trener Pero Kuterovac te Goran Kežman i Dimitar Bobev u Istanbul vode 17 natjecatelja: Monika Babok, Lana Dragojević, Lidija Franić, Sanja Jovanović, Ivan Bilić, Ante Cvitković, Mario Delač, Duje Draganja, Saša Gerbec, Saša Imprić, Ante Križan, Vanja Rogulj, Dominik Straga, Aleksej Puninski, Roko Šimunić, Luka Škugor, Mario Todorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:24