IZBOR THE SUNA

Schumacher najbolji vozač svih vremena

Engleski The Sun donosi popis deset najboljih vozača Formule 1 svih vremena. Listu velikana predvodi i statistički najuspješniji, M. Schumacher
 Reuters

ZAGREB - Leteći Nijemac ostvario je rekordnu 91 pobjedu u karijeri, te osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, od čega dva u Benettonu, a pet u Ferrariju.

Schumi” je vlasnik i brojnih drugih rekorda u Formuli 1 kao što su najveći broj pole positiona, osvojenih bodova i broja pobjeda u jednoj sezoni.

Drugo mjesto na Sunovom popisu zauzeo je “Profesor” Alain Prost, četverostruki svjetski prvak koji je u karijeri ukupno ostvario 51 pobjedu u 200 odvoženih utrka. Treći na listi nalazi se tragično preminuli (u svibnju 1994.) Brazilac Ayrton Senna, bivši trostruki svjetski prvak i pobjednik ukupno 41 utrke.

Zanimljivo je kako su se na popisu našla i trojica britanskih vozača, Jim Clark, Jackie Stewart i posve neočekivano prošlogodišnji svjetski prvak. 24-godišnji Lewis Hamilton, dok, primjerice, na popisu nema dvostrukih prvaka Emersona Fittipaldija, Mikkea Häkkinena, Grahama Hilla, Fernanda Alonsa, ali i drugih istinskih i trofejnih velikana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:47