VELIKI USPJEH U GRANADI

Snježana Pejčić srebrom na SP-u izvadila vizu za Rio!

 Damir Glibušić / Cropix

U četvrtak je pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini sa 586 krugova najavila uspjeh, u konkurenciji 110 seniorki podijelila je drugo mjesto s Kineskinjom Dongqi Chen, u petak je u kvalifikacijama ponovila rezultat (586), ali je on bio šesti među finalisticama. Snježana Pejčić se nije prepala. Prije Svjetskog prvenstva u Granadi podigla je rezultate, osjećala da bi to moglo biti to. I uspjela je. Osvojila je svjetsko srebro i na prvom natjecanju uhvatila olimpijsku kvotu. Sve što je željela.

Da mora biti dobro, znali smo i kad se javila nakon zračne puške. Iako je bila “samo” petnaesta u konkurenciji 130 seniorki, sa 415,2, ali rezultatom tek 1,2 kruga slabijim od osmog finalnog. Djelovala je dosta čvrsto. Uostalom, poslušajte je.

- Evo me nakon zračne. Summa summarum, zadovoljna sam. Ne znam koliko to čudno zvuči ljudima koji ne znaju kako mi je sezona do sada izgledala, ali na kraju nije ni bitno. Šteta zbog 2 slabe devetke, one su mi odnijele finale, ali stvarno nemam razloga biti nezadovoljna. Dobro, mala doza nezadovoljstva postoji, ali treba biti realan. Nisam trenutačno u top formi i sad vrijedim ovoliko, krug gore dolje. Danas je bio takav dan da je malo falilo, ali eto, sutra je novi dan.

I taj “sutra” je došao jučer. Obećala je javiti se. A kada ona kaže...

- Presretna sam. Prvo su mi rekli da sam sada kompletirala sve medalje. Možda ne izgleda tako, ali bilo je čupavo. Na službenom sam treningu imala raspad sustava, i pucački i mentalni. Onda sam se nekako dovela u red za eliminacije i tih 586 mi je onako, osobna pobjeda. Moja i moga psihologa Anđelka Botice koji je, mislim, već malo lud sa mnom, ha-ha-ha - na trenutak se vratila prvom nastupu u malom trostavu naša brončana olimpijka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:18