BITKA U GRAZU

TIJEK SUSRETA: Mirko Alilović doveo Hrvatsku do prve pobjede!

Prva prepreka je apsolvirana, a ona je uvijek najteža, imamo dva boda
 Nenad Dugi / Cropix

Hrvatski rukometaši od 20.10 sati kreću u pohod po jedino zlato koje im nedostaje u bogatoj kolekciji uspjeha. Od večeras do 31. siječnja 'Kauboji' će ganjati naslov na Europskom prvenstvu u Austriji.

Prva prepreka Červarovim izabranicima bit će reprezentacija Norveške. Skandinavci su tradicionalno težak protivnik Baliću, Voriju i društvu pa večeras ne treba očekivati laganu utakmicu. Iako je u Austriju doveo pomlađeni sastav, izbornik Lino Červar visoko je postavio letvicu.

S kakvom ozbiljnošću 'Mago di Umago' priprema momčad govori činjenica kako igrači neće vidjeti svoje 'bolje polovice' sve do kraja prvenstva.

- Gospodo, u celibatu ste! - poručio je Červar svojim igračima koji nisu imali prigovora na takvu odluku. Uspjeh reprezentacije prije svega.

A kako bi se stiglo do toliko željenog zlata, igrači bi večeras trebali pobijediti u utakmici koja može odškrinuti vrata polufinala. Nažalost, u tome im neće pomoći Blaženko Lacković koji ipak nije spreman nastupiti.

Ukoliko se 'Kauboji' plasiraju u drugi krug, u što ne sumnjamo, tamo će se namjeriti na momčadi iz skupine B gdje će glavnu riječ gotovo sigurno voditi Island, Danska i Srbija. Domaćin se ipak nalazi u drugoj rukometnoj ligi.

Dvoboji u Grazu izazvali su velik interes hrvatskih navijača koji su razgrabili ulaznice za utakmice prvoga kruga. Kao i mnogo puta dosad, navijači naše reprezentacije bit će 'osmi' igrač kakav se samo poželjeti može.

Očekuje se da će hrvatska pjesma odzvanjati Stadthalleom, a to najbolje potvrđuju fotografije snimljene nekoliko sati prije susreta.

Tekstualni prijenos susreta možete pratiti na našem portalu od 20.10 sati.

Europsko prvenstvo, skupina A:



Tijek susreta:

HRVATSKA - NORVEŠKA 25-23

Kraj susreta.

60. min: Završnica u stilu naše rukometne reprezentacije, minuta do kraja, gol prednosti, Norvežani u napadu. Izgubili su loptu i imamo napad, ali 15 sekundi do kraja suci dižu ruke, Červar zove time out. Ništa nije ni blizu kraja. Lino je savjetovao Baliću da uđe među Norvežane i iznudi prekršaj, što je i učinio. Suci su dosudili isključenje, a Vori je riješio utakmicu!

55. min: Posljednjih pet minuta imamo 24-22 i Norvežani su napokon podlegli pritisku, Loke promašuje cijela vrata, ali nismo iskoristili priliku, Balić pogađa okvir gola, zatim dobiva isključenje i Norvežani dobivaju sedmerac, koji Alilović brani! Njegove obrane nikako nismo iskoristili i Norvežani dolaze do minus jedan.

50. min: Dok je prvi dio bio skroman pogocima u drugom su se igrači raspucali i nakon pogotka za pogotkom Alilović brani 'zicer' i vraćamo se u vodstvo, 21-20 je. Ege nažalost također sjajno brani i eto Norvežana na 21-21, a naš minus je i Balićevo isključenje. Specifično za nas, kad je najteže najbolji smo, zabijamo Norvežanima s igračem manje i vodimo!

45. min: Vori je napokon zabio pogodak! U pravom trenutku, za povratak u vodstvo, vodimo 18-17.

40. min: Norvežani su stigli do 14-15 i vratili se u utakmicu. Mogao je Čupić pomoći, ali ponovno ga sa sedam metara zaustavlja okvir gola. Poslije toliko stagnacije Norvežani su se vratili i eto ih na 15-15, a odmah potom i u vodstvu. Sve je otvoreno.

35. min: Otvorili smo puno bolje drugi dio, ali još uvijek nemamo vodstvo koje bi nas opustilo, Norvežani konstantno pritišću.

Buntić odmah iskorištava što imamo igrača više i eto nas na 12-10.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

30. min: Balić je iznudio sedmerac i isključenje, a Čupić zabija i ponovno vodimo, 11-10 je. Duvnjak je imao prilike u zadnjem napadu 'podebljati' vodstvo, ali iako je bio sam ispred Egea nije uspio zabiti, iskusni vratar ga je 'pročitao'. Zatim pet sekundi do kraja stvaramo sjajnu priliku, ali Vori s crte pogađa u Egea. I to je to od prvog dijela.

25. min: Ivano Balić zabija svoj treći pogodak i dolazimo do 8-6, ali Gojunu je pripala čast dobiti prvo isključenje. Baš kad smo stigli do dva razlike. Ali ne posustaje Alilović, već ima deset obrana! Lino je igrača manje iskoristio da po prvi put stavi golmana na klupu, a time u napadu ostane na istom broju igrača. Isplatilo se i držimo vodstvo, 9-8 je, Duvnjakov prvi pogodak.

16. min: Drago Vuković s dva uzastopna pogotka dovodi Hrvatsku u prvo vodstvo! Odmah potom Alilović brani sedmerac!

13. min: Norvežani drže vodstvo, 4-2 je, a kod nas nitko osim Balića nije zabio. Previše je panike i bezidejnosti zasad. Spašava nas, osim Balića, sjajni Alilović i njegovih već pet obrana. Na krilima tih obrana morao je netko i proraditi osim Balića, a to je bio Štrlek sa svog lijevog krila.

8. min: Napokon pogodak! Kad nitko ne može pojavio se Balić i 'probio led'.

7. min: Zrniću Ege 'skida' sedmerac i to je već zabrinjavajuće. Odmah smo primili pogodak i sad je 0-2.

3. min: Tvedlen zabija iz sedmerca prvi gol na utakmici uopće. Minutu kasnije Čupić nije uspio zabiti također iz sedmerca, zaustavila ga je vratnica.

Norvežanima je pripao prvi napad, ali uspješno smo se obranili zahvaljujući obrani i Aliloviću. Uspjeli su i Norvežani, Kopljar nije pogodio šut.

Susret je počeo.

Zanimljivost je što smo daleko najmlađa reprezentacija, 24 godine u prosjeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:56