O-STRAVA

Trener Marinović nakon 192 cm: Blanka neće izgubiti glavu

Iako još nije preletjela dva metra u Blankinom stožeru neće ništa mijenjati u planu treninga
 AFP

ZAGREB - Bojan Marinović, trener zadužen za tehniku skakanja, svjestan je kako zvuči treće mjesto Blanke Vlašić s preskočena 192 centimetra, ali niti on, kao ni svjetska prvakinja, ne šalju signale zabrinutosti.

- Tih 192 cm zvuči očajno, to je katastrofalan rezultat, ali nismo zabrinuti za sezonu. Blanka nije iskoristila ono što je mogla. Zbog umora se nije mogla snaći i natjecanje je prošlo.

Naveo je i primjer iz natjecanja u Češkoj.

- U trećem pokušaju na 198 cm dignula se visoko iznad letvice, ali joj je prišla preblizu i nije bilo mjesta da prođu noge. Zbog nedostatka svježine ne oslanja se na tehniku, nego na snagu.

Možda je problem što Blanka, a samim time i oni koji prate njene rezultate, jednostavno nisu navikli na ovakve vijesti.

- U sportu uvijek postoji ali, tako i ovdje. Istina je da je na startu sezone znala letjeti i preko 204 ili 205, ali tada smo specifične treninge radili nakon Dohe te na sljedećim mitinzima imali slabije rezultate od tih. Nisam očekivao da će biti ovako, ali ponavljam da nisam zabrinut niti bismo išta mijenjali u pristupu sezoni.

Ako se sve ovo moralo dogoditi, sreća je da je Blanka mentalno sazrela i lakše podnosi brojku od 192 cm uz svoje ime. Osim toga ova je godina, za razliku od prethodne i sljedeće dvije, relativno bezbolnija za nešto slabiju razinu rezultata. Ukoliko bi se ovakvo što ponovilo još koji put...

- Ranija bi Blanka zbog 192 izgubila glavu, ali sada se to sigurno neće dogoditi. Nema ni razloga. Siguran sam da ćemo na ljeto imati prave rezultate, forma nije nešto što se naglo diže. Za sljedeći nastup u Oslu 4. lipnja ne mogu prognozirati da će preletjeti dva metra, niti bih je želio time opterećivati - naglašava Marinović.

Potvrda da nema traga zabrinutosti leži i u tome da se raniji plan treninga neće mijenjati.

- Ionako smo za tjedan uoči Osla zacrtali lakše, opuštajuće treninge. Nimalo ne sumnjamo u naš program.

U najavama je Blanka spominjala da si je tijekom priprema, za razliku od prijašnjih godina, znala priuštiti određene životne užitke. Start sa 198 i 192 cm nije rezultat te promjene.

- Treninzi zbog toga nisu ispaštali. Niti bi Blanka ikada pristala, čak i da ju savjetujemo, na bilo kakvo remećenje zacrtanog plana - zaključio je Marinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:00