ŽELJI JOŠ NASLOVA

VIDEO: Alonso: Želim u Ferrariju završiti karijeru

Renault Formula One driver Fernando Alonso of Spain leaves his car after crashing during the Brazilian F1 Grand Prix at the Interlagos racetrack in Sao Paulo October 18, 2009. REUTERS/Sergio Moraes (BRAZIL SPORT MOTOR RACING)
 Reuters

Bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, a novi vozač Ferrarija Fernando Alonso (28) ističe kako će momčad propetog konjića biti njegova posljednja u elitnom razredu automobilističkog sporta.

- Ferrari će 100% biti moja posljednja momčad – rekao je Španjolac prilikom svojeg prvog službenog pojavljivanju u ulozi Ferrarijevog vozača u Madonni di Campiglio.

Alonso je istaknuo da je spreman za borbu sa svojim slavnim prethodnikom, sedmerostrukim svjetskim prvakom Michaelom Schumacherom koji se nakon tri godine umirovljenja vratio aktivnom bavljenju sportom, ali u redovima Mercedes GP-a.

- Ferrari je slavan diljem svijeta. Moramo pobijediti. Želim u nadolazećim godinama osvojiti što je više naslova moguće – dodao je Alonso, iako smatra da će rekordnih sedam Schumacherovih naslova ostati samo san.

- U današnjoj Formuli 1 mislim da je to nemoguće ostvariti – zaključio je bivši vozač Minardija i McLaren-Mercedesa koji je svoja dva naslova osvojio 2005. i 2006. godine u bolidu Renaulta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:48