PO OBA NASLOVA

Ferrari predstavio bolid za 2010. godinu

 AFP

Najtrofejnija momčad u povijesti Formule 1, talijanski Ferrari, predstavio je u četvrtak u Maranellu bolid F10 kojim će u ožujku krenuti u borbu za vozački i konstruktorski naslov svjetskog prvaka.

Novi su model otkrili Fernando Alonso i Felipe Massa, vozači koji će predvoditi Ferrari u 2010. godini.

Na bolidu dominira reklama za banku Santander koja je "ušla" u Ferrari zajedno s Alonsom. Obilježje novog bolida je i znatno veći spremnik za gorivo, što je i logično budući da je od predstojeće sezone zabranjeno dolijevanje goriva tijekom utrke, kao i dvostruki difuzori s kojima je na početku prošle sezone Brawn bio iznimno dominantan.

- Predstojeće nam je Svjetsko prvenstvo iznimno važno. Prošla nam sezona iz različitih razloga nije bila pozitivna, zato u ovoj želimo biti kompetitivni, Ferrari to zaslužuje - rekao je šef talijanske momčadi Stefano Domenicali.

- Imamo dvojicu novih vozača. Zašto dvojicu? Zato što ćemo vidjeti novu verziju Felipea Masse nakon prošlogodišnje nesreće u Mađarskoj. A Alonso je dvostruki svjetski prvak koji ponovno želi biti uspješan, kao i mi - dodao je Domenicali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:50