SKI SKOKOVI

VIDEO Anders Jacobsen slavio u Garmischu!

Nastavi li Jacobsen u istom ritmu, prekinut će četverogodišnji niz pobjeda Austrijanaca (Loitzl, Kofler, Morgenstern, Schlierenzauer) na novogodišnjoj turneji
 ap

Norvežanin Anders Jacobsen iznenadio je austrijske i njemačke skakače na prvoj stanici novogodišnje turneje u Oberstdorfu. Ponovio je to i na drugoj u Garmisch-Partenkirchenu.

Na prvoj od četiri skakaonice slavio je dok su mu u leđa gledali Austrijanac Gregor Schlierenzauer i Nijemac Severin Freund, dvojica vodećih u svjetskom kupu do dolaska na letački “Grand Slam”. Čak 25 tisuća gledatelja okupilo se u Oberstdorfu u adrenalinskoj uvertiri proslave i dočeka Nove godine.

- Bilo je to kao u bajci, prije tri tjedna pri svakom sam se skoku borio da ostanem na skijama - rekao je ukupni pobjednik turneje iz 2007. godine.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo niti prvog dana 2013. kada su se letači preselili u Garmisch-Partenkirchen. Gledalište oko poznate Große Olympiaschanze bilo je također prepuno, predstavljalo je idealno buđenje za tridesetak tisuća navijača koji su uz sarmu, kobasice i kuhano vino preboljeli mamurluk s kojim su došli ispod olimpijske skakaonice.

Nakon prve serije bilo je jasno da je Schlierenzauer odlučio uzeti stvari u svoje ruke te je skokom od 134 metra te odličnim ocjenama i uz naklonost Eola, boga vjetrova, nadmašio sve konkurente. No, bilo je to samo “zagrijavanje” u kojem je Anders Jacobsen plesao u zraku i jedva održao ravnotežu i završio tek kao deveti. Norvežanin je zato u drugoj seriji izveo gotovo idealan skok od 143 metra uz isto takve idealne ocjene. Schlierenzauer to nije mogao ponoviti pa se je opet morao zadovoljiti drugom pozicijom. Nastavi li Jacobsen u istom ritmu, prekinut će četverogodišnji niz pobjeda Austrijanaca ( Loitzl, Kofler, Morgenstern, Schlierenzauer) na novogodišnjoj turneji.

Sljedeća je na redu predstava u Innsbrucku nakon kojeg će se konačni pobjednik saznati u Bischofshofenu. Dvije njemačke “četvrtine” su iza nas, na redu su dvije u Austriji. Možda Schlierenzauer na domaćem terenu ipak “okrene ploču”...

Garmisch

1. Jacobsen (Nor) 277.7

2. Schlierenzauer (Aut) 276.8

3. Bardal (Nor) 267.2

4. Hilde (Nor) 266.4

5. Kot (Polj) 265.7

Ukupno 4 skakaonice

1. Jacobsen (Nor) 586.

2. Schlierenzauer (aut) 573.8

3. Hilde (Nor) 547.7

4. Vasiljev (Rus) 544.4

5. Freund (Njem) 542.7

Ukupno Svjetski kup

1. Schlierenzauer (Aut) 608

2. Freund (Njem) 506

3. Kofler (Aut) 409

4. Bardal (Nor) 370

5. Jacobsen (Nor) 346

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:12