KOMENTATORI NA ZOI

VIDEO: 'Ovo je pomalo nalikovalo na vježbu iz Planine Brokeback'

Bronze medalist Japan's Daisuke Takahashi performs in the Men's figure skating free program at the Pacific Coliseum in Vancouver on February 18, 2010. AFP PHOTO / Saeed KHAN
 AFP

Australski komentatori Eddie McGuire i Mick Molloy do grla su u problemima jer su tijekom komentiranja muškog umjetničkog klizanja na Zimskim olimpijskih igrama imali homofobične komentare.

Eddie McGuire i Mick Molloy su koristili termine kao što su 'vježbe Brokeback Mountaina' te su se našalili i na račun jednog klizača za kojeg su ustanovili da nije homoseksualac. Tada su se 'zakačili' na kontroverznog američkog klizača Johnnyja Weira koji je bio obučen u crno-rozu kombinaciju te je u rukama držao jastučić u obliku srca.

- Ovi dečki ne ostavljaju ništa u svlačionicama, zar ne? – rekao je Molloy, na što mu je McGuire odgovorio: - Ne ostavljaju ništa niti u ormaru. – Ovo je pomalo nalikovalo na vježbu iz Planine Brokeback', aludirajući na film u kojem se radi o priči dva kauboja homoseksualca.

Komentatori su se našalili na račun brojnih kostima te su rekli da takve stvari niti pop ikona Prince (Umjetnik poznatiji kao simbol) ne bi obukao, a vrhunac je bila šala da su organizatori ostali začuđeni kada su otkrili da jedan od natjecatelja nije homoseksualac. Nakon toga je Molly dobacio: - Ali ovaj klizač sigurno nije taj!

Takvi komentari su potaknuli golemi prosvjed TV postaja dok je na Facebooku pokrenuta grupa pod imenom 'Eddie McGuire kvari prijenose ZOI 2010' ( Eddie McGuire is ruining the 2010 Winter Olympics coverage). Brojni aktivisti su se žalili TV postaji Channel Nine zbog takvih komentara i zahtijevaju nečije glave, ali TV postaja se još nije očitovala o slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:39