VELIKO PLAVETNILO

VIDEO Pogledajte 'skok' u drugu najveću podmorsku rupu na svijetu

Francuski prvak u ronjenju na dah, Guillaume Nery, prišao je rubu druge najveće podmorske 'rupe', Dean's Blue Hole, na svijetu - i skočio

Svaki puta kada netko spomene BASE jumping sigurno je prva stvar koja vam prođe skakanje s nebodera i otvaranja padobrana kritično nisko. Međutim, ronilac Guillaume Nery se ne bi složio s vama, barem ne odmah, već bi vam pokazao kako on to shvaća.

Naime, Guillaume, svjetski prvak u ronjenju na dah, odlučio je okušati svoju vještinu protiv 'najvećeg protivnika' - Dean's Blue Hole.

'Plave rupe' su podmorske vertikalne pećine, udubljenja u morskom dnu dublje od ostatka podmorske površine i do nekoliko stotina metara. Nastale su tijekom ledenih doba kada je razina mora bila niža te je vapnenac bio izložen utjecaju elemenata, ponajprije kiša.

Dean's Blue Hole duboka je 202 metra i druga najveća je na svijetu. Nalazi se nedaleko od mjesta Clarence Town na Bahamima.

Sam pogled na Dean's Blue Hole oduzima dah, no ne i Guillaume koji svoj dah čuva do posljednjeg trenutka. U nevjerojatnom video, kojeg je snimila Guillaumeova prijateljica te također francuska prvakinja u ronjenju na dah, Julie Gutier, vidi se koliki je pothvat Guillaume napravio.

- Guillaume i ja smo odlučili korisno iskoristiti vrijeme tijekom natjecanja u ronjenju na dah u Dean's Blue Holeu pa smo snimili kratki filmić. Kako je Guillaume oduvijek želio napraviti poveznicu između ronjenja i BASE jumpinga, lokacija i vrijeme su se pokazali savršenima. Naš je cilj bio staviti naglasak na ljepotu podmorja, ali i inovativnost u pokretima kamere - objasnila je Julie Gautier.

Pogledajte jesu li u tome uspjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:47