AMERIKANCI ODUŠEVLJENI

Yahoo o spektaklu u Puli: 'Arena je najveličanstvenije mjesto na kojem je igran hokej!'

 Goran šebelić/CROPIX

Popularni američki internetski portal Yahoo! Sports u ponedjeljak je navečer ponovno posvetio značajan prostor hokejaškom spektaklu u pulskoj Areni...

"Ovako izgleda hokej u rimskom amfiteatru (Drugim riječima: Bilo je čudesno)", naslov je teksta kojim je jedan od najuglednijih news-portala na svijetu opisao odigravanje dviju utakmica u Puli.

"Prošlog je vikenda više od 2000 godina stari rimski amfiteatar preobražen u najveličanstvenije otvoreno hokejaško borilište ikad viđeno", navodi se u tekstu.

O događaju je Yahoo! već pisao prošlog mjeseca navodeći da su organizatori "iz Italije preko Zagreba do Pule morali prebaciti 150 tona opreme", te da je "kompletan trošak organizacije iznosio 500.000 eura".

Izvjestitelj je čitatelje također upoznao s rezultatima dviju utakmica EBEL lige, kao i s ekshibicijom koju su igrali hrvatski i veterani iz Rusije, među kojima je bio i predsjednik KHL lige Aleksandr Medvjedev, koji je u Puli najavio Medveščakovo uključenje u KHL već iduće sezone.

Na kraju teksta, autor navodi:

"Vidjeli smo hokej u Areni, a prije dva mjeseca i unutar ledenjaka u Švicarskoj. KHL liga planira utakmicu dviju momčadi iz Razvojne lige organizirati na nosaču zrakoplova. Hokej na Michigan Stadiumu odjednom se više ne čini tako senzacionalno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:24