RUKOMETNA REPKA

‘Zagrebaši’ će uživati, za ostale nema odmora

Maglajlija i Bašić Červaru mogu čuvati igrače da budu zdravi za Euro
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Do trenutka kada će ih izbornik Lino Červar pozvati ‘pod zastavu’ u pripremama za Euro u Austriji ostalo je više od 20 dana (okupljanje 26. prosinca). Legionari u Njemačkoj i Španjolskoj, njih desetak, nastavit će u ubitačnom ritmu u tamošnjim ligaškim i kup natjecanjima, dok će druga polovica pretpostavljenih kandidata za put u Austriju imati kudikamo lagodniji život u CO Zagrebu.

I za jedne i za druge gotove su europske obaveze u Champions League i ostalim euro kupovima koji se nastavljaju tek u veljači 2010. nakon Eura, no utakmice i izazovi koji očekuju Balića, Špoljarića, Štrleka, Valčića, Vukića... daleko su od onoga s čim će biti suočeni Lacković, Vori i Duvnjak u Hamburgu, Metličić u Ciudad Realu, Alilović, Buntić i Bičanić u Ademar Leonu...

Zagrepčani ostatak konkurencije u Premier Dukat ligi mogu pobijediti i s rezervnim postavama, čak ni poneki eventualni poraz ne bi predstavljao tragediju. Maglajlija i Bašić Červaru mogu čuvati igrače da budu zdravi za Euro. A u Bundesligi i Asobal ligi klubovi s hrvatskim igračima vode mrtve utrke za vrh i upravo ih u sljedećem razdoblju čekaju najteže iskušenja.

‘Nijemci’ zauzeti do Nove godine

Trojac u Hamburgu (Vori, Lacković i Duvnjak) koji se u Njemačkoj ‘fajta’ za naslov s Kielom u najgoroj je poziciji. Još ukupno šest prvenstvenih kola imaju odigrati do okupljanja reprezentacije. Protiv Balingena imaju i utakmicu osmine finala DHB Kupa. Već je sada jasno da će svi kasniti na prvi dio priprema jer zadnju utakmicu s Grosswallstadtom igraju 30. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:24